Weldra opening van allereerste (volks)café op Nieuw Zuid Antwerpen: Den Tripel!

Een ‘state of the art’ hotspot met de beste bieren en overheerlijke culinaire hapjes van De Laet & Van Haver. Het gloednieuwe volkscafé 2.0 “DEN TRIPEL”, het allereerste (volks)café op Nieuw Zuid in Antwerpen opent op dinsdag 15 maart.

Het ondernemerscollectief HCD Invest, onder meer eigenaar van de succesvolle brasserie Chasse Royale in Berchem, opent binnenkort het allereerste café op de site van Nieuw Zuid: DEN TRIPEL! Deze gloednieuwe horeca hotspot is gelegen op de hoek van de Jos Smolderenstaat en de Jan Vanhoenackerstraat vlakbij het Panamarenkoplein. DEN TRIPEL wordt een prachtig volkscafé 2.0: een gezellige kroeg in een authentiek en magnifiek kader waar iedereen welkom is om voor en na het werk of in hun vrije tijd een pintje te komen drinken met vrienden en/of collega’s. Als je binnenkomt, waan je je als het ware in de jaren ‘60/’70 van de vorige eeuw maar tegelijkertijd ontwaar je knappe, hedendaagse elementen zoals de koperen tankbierconstructie, de hippe lichtbak boven de toog, de Carrara-marmeren toog, zetels in donker cognac leer,… Kortom, een ‘state of the art’ café met een absoluut charmant en volks karakter waar een zweem van nostalgie hangt. Naast een immens aanbod van bieren en andere dranken – waaronder het unieke kwalitatieve tankbier van Stella Artois – kan je er ook smullen van tal van heerlijke, koude ‘bites’ van De Laet & Van Haver. DEN TRIPEL zal worden uitgebaat door Pieter-Jan Vaes en Robin Valkaert, twee bezielende Antwerpse ondernemers en aandeelhouder in HCD Invest. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het interieur.

DEN TRIPEL: hoe het begon…

De duurzame en groene stadsbuurt van Nieuw Zuid is momenteel nog in volle opbouw en wordt pas in 2028 volledig opgeleverd. Anno 2022 werden er al heel wat knappe, architecturale gebouwen gerealiseerd voor een divers publiek: van jonge gezinnen tot startende werkers en ondernemers, van sociale huurders tot senioren, van industriëlen tot havenarbeiders… Iedereen vindt zijn weg naar het Nieuw Zuid. In deze nieuwe Antwerpse wijk is er al heel wat professionele bedrijvigheid zoals kunstgalerijen, schoonheids- en designzaken, lunchbars, restaurants,… “Echter dé ‘glue’ om bewoners, handelaars en andere passanten aan elkaar te verbinden, ontbrak nog. Zo is het idee gegroeid om een op en top volkscafé in deze nieuwe stadsbuurt te laten gedijen. Een café dat op architecturaal vlak perfect past in de sfeer van Nieuw Zuid en dat tegelijkertijd ook het authentieke en warme karakter heeft dat zo typisch is voor een tof volkscafé waar iedereen zich thuis voelt. Over de naam van ons café hebben we niet lang moeten nadenken. Den Tripel verwijst niet alleen naar Triple Living, de projectontwikkelaar van de site van Nieuw Zuid maar is ook een knipoog naar de diverse soorten Tripel bier, uiteraard inherent verbonden aan een café,” vertelt Robin Valkaert, één van de initiatiefnemers van DEN TRIPEL.

Het gebouw “Scheldezicht” waar het volkscafé in is ondergebracht, werd ontworpen door het Deense architectenbureau C.F. Møller Architects en het Belgische ontwerpbureau Brut. De leegstaande, betonnen ruimte werd zorgvuldig onder de loep genomen door bouw- en interieurspecialist ‘Matthijs & Co’ alsook door ‘Studio Boîte’, en werd vervolgens tot in de puntjes geconcipieerd conform de doelstelling: een uitgekiende structuur, een selectie van (top) materialen, doordacht kleurgebruik, design lampen, nostalgische toetsen,… Aan ieder detail werd aandacht besteed zodat het totaalplaatje zou kloppen. Ook voor de praktische uitvoering werd beroep gedaan op ‘Matthijs & Co’ en ‘Studio Boîte’. Momenteel zijn de laatste werkzaamheden aan de gang. Binnen enkele weken wordt DEN TRIPEL officieel geopend, en kunnen mensen dit prachtige volkscafé 2.0 ontdekken!

Het ondernemerscollectief HCD Invest

Pieter-Jan Vaes en Robin Valkaert zijn, samen met de andere vennoten van het ondernemerscollectief HCD Invest, mede-oprichter van DEN TRIPEL. Naast DEN TRIPEL zijn ze ook mede-eigenaar van de succesvolle Berchemse brasserie Chasse Royale: “Met DEN TRIPEL baten we nu voor het eerst ook een café uit. Maar niet zomaar een café. Wij willen met DEN TRIPEL hét volkscafé van Antwerpen worden. Met ons café hopen we niet alleen bewoners van de buurt te verbinden, we willen ook een plek creëren waar elke caféganger zich thuis voelt wat zijn achtergrond ook is. Voor de opstart is het dus mooi meegenomen dat code oranje voor de horecazaken werd geactiveerd. Tijd om het caféleven met DEN TRIPEL terug te laten floreren!”, aldus Pieter-Jan Vaes.

Volkscafé DEN TRIPEL is gelegen op de hoek van de Jos Smolderenstaat en de Jan Vanhoenackerstraat op de site van Nieuw Zuid in Antwerpen. Het exacte adres is Jan Vanhoenackerstraat 20, 2000 Antwerpen. Op dinsdag en woensdag kan je er terecht van 12 u. tot 23 u., op donderdag en vrijdag van 12 u. tot 1 u. ‘s nachts, op zaterdag van 15 u. tot 1 u. ’s nachts en op zondag van 15 u. tot 22 u. Enkel op maandag is het café gesloten.

Voor alle leuke nieuwtjes kan je DEN TRIPEL dagelijks volgen via Instagram (den_tripel). Algemene info en contactgegevens vind je op de website: www.dentripel.be.