Willem Hiele maakt zijn Pistolet Original

Het bekende concept van Belgian & Home Made belegde pistolets en de gerenommeerde chef uit Koksijde slaan handen in elkaar voor het ultieme smaakplezier van alle Belgische fijnproevers.

Pistolet van de Chef

Voluit luistert hij naar de naam “Pistolet met verse vleessla en bouillon by Willem Hiele”. Bij het proeven van de jongste telg uit het Pistolet Original-kroost onthoudt de fijnproever echter vooral de signatuur van de bekende chef. Om deze heerlijke samenwerking te vieren, wordt het rond broodje ditmaal vergezeld van een tweede gerechtje : een lekkere bouillon. Zo komt de nieuwe creatie van Pistolet Original perfect tot haar recht.

Ode aan onze grootmoeders

Het lekker broodje zelf onderscheidt zich meteen als een frisse samenstelling van heerlijke en gezonde ingrediënten. Het smaakt als een persoonlijke interpretatie van een grote klassieker, een knipoog naar de smakelijke bouillons van onze grootmoeders. Willem Hiele biedt hiermee een onuitgegeven en sublieme versie van koude vleessla (geen restjes!) met een warm bouillon.

Samengevat : een mooi stuk vlees (zenuwstuk van het paleron of schouderstuk) in zijn groentebouillon gekookt en een verse en krokante sla samengesteld uit groene bonen, augurken, rode ajuin maken van elk hapje van deze nieuwe pistolet een echte culinaire beleving. En het weze gezegd : beter dan wie ook beheerst Willem Hiele de kunst om te creëren met respect voor traditie… de lekkerbekken zullen het zich zeker niet beklagen ! Deze nieuwe creatie is de top-suggestie van Pistolet Original tijdens het komende herfst – en winterseizoen.

Een mooi culinaire EN menselijke ontmoeting

Beiden hebben hectische maar des te spannende jaren achter de rug : de Brusselse Valérie Lepla, bedenkster en oprichtster van Pistolet Original in 2013, opende met succes twee ambachtelijke, belegde pistoletszaken (op de Zavel en in de Beenhouwersstraat, beide in hartje Brussel) en ontwikkelde tegelijk ook een delivery/catering-en dienst voor haar lekkere pistolets. Gedurende die zes jaren bleef Valérie nooit stil maar ging in tegendeel steeds verder zoeken naar boeiende ontmoetingen met culinaire toptalenten.

Ondertussen wist de West-Vlaamse chef Willem Hiele (37) zich met passie en talent te hijsen naar de top van onze Belgische gastronomie. In 2017 bekroonde de restaurantgids Gault & Millau hem met de titel ‘Ontdekking van het jaar’. In mei van dit jaar mocht Willem van dezelfde prestigieuze gids de Restaurant Philosophy Award voor het belevingsgericht verhaal van zijn kookfilosofie in ontvangst nemen.

Toen Valérie een paar jaar geleden, dankzij hun gemeenschappelijke vriend Hendrik Dierendonck, aan de tafel van Willem in Koksijde ging aanschuiven, kwam ze zo onder de indruk van het talent van Willem, het verhaal achter elk gerecht, evenals het prachtige koppel dat hij met zijn echtgenote, gastvrouw en getalenteerde sommelier Shannah, vormt.

Valérie twijfelde geen seconde: deze ontmoeting zou ooit uitmonden in een nieuwe culinaire creatie. Na eerdere samenwerkingen met o.a. Stefan Jacobs, Christophe Hardiquest, Peter Goossens, David Martin of Lionel Rigolet, wordt Willem Hiele de nieuwe Belgische topchef die zijn talent samenbundelt in één van de meest emblematische producten van onze Belgische tafels : de pistolet.

In het restaurant dat zijn naam draagt in Koksijde, deelt de chef zijn liefde voor de Belgische kust die hem zo inspireert. Nadat hij de hele wereld afreisde op zoek naar de perfecte golf, streek Willem Hiele als gedreven surfer die zichzelf leerde koken nadat hij een bakkersopleiding volgde, neer in het vissershuis dat al acht generaties lang toebehoorde aan zijn familie. Daar bereidt hij uitsluitend Noordzeevis met wilde planten en kruiden die hij plukt in de duinen. Voor Pistolet Original creëerde hij een pistolet die niet zou misstaan op een postkaart om de culinaire geneugten van zijn land en streek aan te prijzen.

Pistolet Original Zavel : Joseph Stevenstraat 24-26 – 1000 Brussel

Open maandag tot vrijdag van 10 tot 16 uur, zater- en zondag 11 tot 18 uur

Pistolet Original St Hubertus galerij – Beenhouwersstraat 44 -1000 Brussel

Open maandag tot vrijdag van 10 tot 16 uur, op zarer- en zondag van 11 tot 16 uur.