Wim van Gorp opent met Wim à Table, 2de zaak in Parijs

Opgeleid door drie sterren iconen Alain Ducasse en Jean-Georges Vongerichten opende Wim Van Gorp met Wim à Table in het najaar een tweede zaak in Parijs. Net als in Comme Chez Maman kiest de Vlaamse chef voor een verfijnde en creatieve bistrokeuken. In Wim à Table serveert hij zijn ideeën in kleinere porties tegen miniprijsjes. “Gastronomie de bar” noemt hij zijn formule omdat in deze context tapasbar te Spaans klinkt en zou kunnen misleiden.

Wim Van Gorp behoort tot de groeiende groep hoog opgeleide chefs die na een lange werkpassage bij een topchef hun eigen weg gaan. Met hun kennis van haute gastronomie brengen ze een vaak even intuïtieve maar meer toegankelijke en betaalbare keuken. Zeven jaar geleden opende Wim Van Gorp in die zin in de zeer authentieke Parijse wijk Batignolles met succes Comme Chez Maman. Een authentieke bistro die door zijn smaakrijke, dagverse keuken meteen door de Parijzenaars aan het hart werd gedrukt. Ook Vlamingen op citytrip in de Lichtstad ontdekten snel deze typische bistro die traditievastheid en nostalgie uitstraalt maar culinair een heel eigentijdse en persoonlijke swing toont.w-van-gopr

Met Wim à Table gaat Van Gorp dezelfde weg op. Hij brengt dezelfde smaakintense en laagdrempelige keuken op basis van dagverse producten. Met dat verschil dat alle gerechten kleiner geportioneerd zijn en gemiddeld 5 euro kosten. De ruime, vaste kaart is opgebouwd rond diverse tartaarbereidingen, krokante hapjes (kroketjes, samoza,..), bordjes topcharcuterie, saté en sushi met daarnaast nog een achttal dagsuggesties. Uiteraard worden ook zoetekauwen met kleine minidessertjes verwend. Bij deze hapjeskeuken hoort ook een passende wijnkaart met een tiental wijnen die per glas geschonken worden. Wijnen die voornamelijk ongefilterd zijn en een biologische oorsprong hebben. Uiteraard is ook zij eigen gebrouwen bier, ‘La Wim, la bière des Chefs’ te verkrijgen.

Wim à Table is niet makkelijk in één bepaalde categorie onder te brengen. Zelf kiest Wim Van Gorp voor “Gastronomie de bar”. Een nobele foodbar waar het merendeel van de gasten op hoge stoelen zitten, heeft in ieder geval zijn start niet gemist. En werd in Le Figaro recent bij de beste restaurants van Parijs gerekend.

Wim à Table – 45 rue des Moines – 75017 Parijs

tel.: 00 33 1 42 29 10 41 – www.wim-a-table.com – alle dagen open

Comme chez Maman – 5 rue des Moines –  75017 Parijs

tel.: 00 33 1 42 28 89 53 – www.comme-chez-maman.com – alle dagen open