Wittamer heeft een boontje voor 3-koningentaart

Op 6 januari, de dag van driekoningen, mag de traditionele taart met verborgen boon niet ontbreken. De driekoningentaart met frangipanevulling werd voor het eerst gebakken in het Franse Pithiviers.

Vandaag kiest Wittamer voor een knapperige bladerdeeg met de authentieke AOP Charentes-Poitoux boter, waarvan de pure botersmaak tijdens het bakken wordt verrijkt dankzij het roosteren van het meel; een crème op basis van geroosterde rauwe Faro amandelen, die rijk aan vezels, voedingsstoffen en vooral extra smaak garanderen.

De smaak van de beste marsepein gecombineerd met het luchtige bladerdeeg dat is de driekoningentaart van Wittamer samengevat. Dit jaar vind je een collectie nieuwe Clamecy bonen gebaseerd op de beroemde Wittamer eclairs en één collectieboon die het nieuwe Wittamer patisseriedoosje voorstelt.

Tip!

Het is een familietraditie om samen te komen en de beroemde taart aan te snijden. Het jongste lid van de familie zit onder de tafel en benoemt de gasten die op die manier hun deel van de taart geserveerd krijgen.

Prijzen : 4 pers: 30 euro – 6 pers: 45 euro

Praktische info: Grote zavel 12, 1000 Brussel – Edith Cavellstraat 22, 1180 Brussel

Openingsuren : 7/7 van 8u tot 18u – www.wittamer.com

Wittamer werd in 1910 opgericht door de gelijknamige Belgische familie. Een succes, want hun geweldige luxepatisserie lokt intussen al meer dan honderd jaar horden fijnproevers naar de Grote Zavel en heeft fans van Laken tot Japan. In 2021 gaf de derde generatie de familiegeheimen door aan nieuwe eigenaar Christophe Hureaux, die de liefde voor de beste patisserie graag verder wil verspreiden. Te beginnen met een gestroomlijnde huisstijl en de nieuwe winkel in Ukkel.

In 2023 staan er bovenop de grote klassiekers ook heel wat nieuwe lekkernijen op het menu. Uiteraard trouw aan de tradities van het familiebedrijf: met kwaliteitsproducten, respect voor de seizoenen en aandacht voor lokale partners. Artistiek directeur Frédéric Bau en het team van echte toppatissiers krijgen daarbij hulp van befaamd patisseriechef Leila Ben Toumi. Zo wil Wittamer álle liefhebbers van gebak, chocolade, ijs of lekkere ontbijtjes blij maken.