WOK Dynasty zet in op culinaire innovatie

EN TREKT AZIATISCHE TOPCHEF AAN VOOR HAAR VESTIGING IN HEVERLEE

Wok Dynasty is al heel lang een begrip in het Belgische culinaire wereldje. De keten, die haar eerste zaak opende in Heverlee in 2009 heeft vandaag 6 vestigingen (Heverlee, Hasselt, Overijse, St-Martens-Latem, Boortmeerbeek en Aartselaar). Een openhartig gesprek met eigenares Changying Wu over culinaire vernieuwing in een aartsmoeilijke periode.

2020 was en is geen gewoon jaar vertelt Changying. Ik ben van nature altijd positief ingesteld, maar eerlijk is eerlijk, ook bij ons heeft Corona hard toegeslagen. Al onze vestigingen waren gesloten en na de heropening hadden klanten duidelijk schrik om in een wokrestaurant te komen eten. Totaal ongegrond trouwens, want wij hebben alles op alles gezet om onze klanten coronaproof dezelfde culinaire ervaring te bieden als vroeger.

Wij hebben tijdens de voorbije maanden wel veel kunnen nadenken. Over hoe we onze gasten nog meer kunnen verwennen. Hoe we culinaire vernieuwing kunnen brengen in een aloude succesformule. In Overijse én Boortmeerbeek hadden we al topchefs aangetrokken. En dat loont! Klanten waarderen de nieuwe gerechten en vinden het fantastisch om in hun favoriete wok Aziatische culinaire hoogstandjes te ontdekken.

Vandaag ben ik superblij dat ik ook voor Wok Dynasty Heverlee een échte klepper heb kunnen strikken. Topchef Dong Yu deed ervaring op in de Chinese ambassade in Maleisië, Japan en ten slotte in de ambassade in Brussel. Daar heb ik voor de eerste keer zijn overheerlijke Aziatische gerechten geproefd. Ik wist het onmiddellijk; dit is de perfecte chef-kok om het keukenteam in Heverlee te leiden. Yu is fan van de keuken uit Sichuan, zijn absolute lievelingsgerecht is kip in paleisstijl, maar hij maakt ook graag Aziatische specialiteiten zoals gemarineerd buikspek. Hij heeft zichzelf wel een serieus doel gesteld: Wok Dynasty Heverlee terug op de culinaire kaart zetten. Ik ben er alvast van overtuigd dat hij dit met heel veel succes zal doen!

Wok Dynasty Heverlee heropende op 2 oktober 2020 en is wekelijks open van vrijdag term zondag, op vrijdag en zaterdag van 12 tot 14.30 en van 17.30 tot 23 uur. Op zondag is dit van 12 tot 14.30 en 17.30 tot 22.30 uur.

In 2004 creëerde het echtpaar Pak – Wu de allereerste Wok Dynasty in Heverlee. Vandaag zijn er 6 vestigingen van Wok Dynasty: Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Overijse, Boortmeerbeek en Hasselt. Wok Dynasty is erin geslaagd om een alsmaar talrijker cliënteel aan zich te binden en zich op te werpen als dé referentie op het vlak van de Aziatische kookkunst. Elke dag bereidt een team van getalenteerde chef-koks – die allemaal recht uit China komen – overheerlijke Oosterse gerechten op tafel. In een hedendaags kader met oog voor design (her)ontdekken fijnproevers de aroma’s en smaken van de authentieke Aziatische keuken