Zoet? Pikant? Allebei!

Swicy barbecueën met Barbecook

 

» SWICY BARBECUEN MET MAGNUS

Opposites attract. Net zoals in het kleurenwiel tegengestelde kleuren elkaar perfect complementeren, doen smaken dat ook. Zoet en pikant vormen een geslaagde en gebalanceerde combinatie – één die bovendien al eeuwenlang en in verschillende keukens gebruikt wordt. Deze zomer grillen we ook op de barbecue swicy food en serveren we verrassende gerechten en een unieke smaakbeleving. Grillmeester Barbecook geeft een nieuwe definitie aan een zoete smaakbom en tipt haar Magnus-barbecuereeks: perfect om naar hartenlust te experimenteren met nieuwe smaken en bijzondere combinaties.

Naar eigen smaak

Fervente at-home chef of doorgewinterde barbecueliefhebber? Maakt niet uit! Met de Magnus-houtskoolbarbecues serveer je deze zomer heel wat zoetpikante lekkernijen. Iedere Magnus-variant heeft een uitzonderlijk groot grilloppervlak waarop je gemakkelijk verschillende bereidingen tegelijkertijd grilt. Met verstelbare roosters, luchtventielen en een afneembaar deksel personaliseer je bovendien gemakkelijk je barbecue-ervaring. Voor welke Magnus ga jij? Kies je voor de no-nonsense Original, of schakel je liever een comfortstandje hoger met de Comfort-variant? Voor liefhebbers van een allround barbecue is de Premium dan weer een perfecte match.

Sugar, spice and everything nice

Wanna spice it up? Met de verschillende accessoires van Barbecook til je je barbecue- en Magnus-ervaring naar een hoger niveau. Wist je dat kip een perfecte basis is voor swicy gerechten? Braad het op de barbecue en aan ’t spit aan de hand van Barbecook’s opzetbare spitvorken. Niet alleen zijn ze gemakkelijk op de Magnus-BBQ te monteren, de gemotoriseerde staven zorgen bovendien voor een perfecte garing. De juiste zoetpikante smaak wordt ten slotte gegarandeerd door de juiste saus. Barbecook helpt je alvast op weg met de roestvrijstalen sauspan uit haar assortiment.

RECEPT: Moink Balls met de Magnus-BBQ van Barbecook

Ingrediënten voor 40 balletjes:

Voor de balletjes: 2 eieren – 3 teentjes look – 40 dunne sneetjes ontbijtspek – 1 kg rundsgehakt – 100 geraspte Parmezaanse kaas – 100 gr paneermeel – 125 ml melk – ½ el fleur de sel – 3 el oregano – 1 el Provençaalse kruiden – Zwarte peper

Voor de rub:25 gr bruine suiker – 4 tl zachte paprikapoeder – 2 tl gerookte paprikapoeder – 1 tl lookpoeder – 1 tl ajuinpoeder – 1 tl cayennepeper – 1 tl all spice of Jamaicaanse peper – 1 tl korianderpoeder – 1 tl zeezout – 1 tl peper

Zo maak je het:

Dit recept wordt bereid aan de hand van de Magnus-barbecue en rookplankjes van Barbecook.

Week de rookplankjes gedurende 30 minuten in water. Dit is belangrijk om het verbranden van de plankjes te voorkomen! Pel en snij de look fijn. Meng het onder het gehakt en voeg de kaas, eieren, kruiden en het paneermeel toe. Rol de balletjes met dezelfde grootte als een pingpongbal.

Gebruik een vijzel om alle ingrediënten voor de rub fijn te pletten. Rol alle balletjes in de rub en wikkel ze om in een reepje ontbijtspek. Steek het vast met een houten stoker. Plaats de rookplankjes op het vuur en laat ze ongeveer vijf minuten liggen. Plaats de balletjes op de verkleurde kant van het hout en laat ze voldoende roken.