Zoete aardappeltaart met Rabiola-kaas en Parmaham

Ingrediënten voor 8 porties:

voor de korst: 180gr oud brood – 70gr boter

voor de vulling: 50gr Parmaham – 700gr zoete aardappel – 300gr Robiola-kaas – 30gr room – 2 eieren – peper en zout – extra vierge olijfolie

voor de afwerking: 100gr Parmaham – takjes rozemarijn

Voorbereiding:

Schil de zoete aardappelen, snij ze in schijfjes van 2 à 3 mm en kook ze voor 5 à 6 minuten. Laat ze uitlekken en vervolgens afkoelen op een plat oppervlak.

Voor de korst: Meng het oude brood met de gesmolten boter en maak hiervan een bodem in een taartvorm die bekleed is met bakpapier.

Voor de vulling: Meng de Robiola-kaas met de room en voeg eieren, peper, zout en de gesneden Parmaham toe.

Giet 1/3de van de vulling in je taartvorm, leg daarop 1/3de van de zoete aardappelschijfjes, voeg zout toe en herhaal. Eindig met een laagje zoete aardappel. Werk af met olijfolie, zout, peper en rozemarijn en bak de taart op 170° voor 25 minuten. Zet vervolgens nog 10 minuten onder de grill op 200°.

Haal de aardappeltaart uit de oven, laat even afkoelen en werk af met Parmaham en rozemarijn. Smakelijk!