Zomercollectie Marcolini – The Citrus garden

Het atelier van Pierre Marcolini verwelkomt het mooiste seizoen met een delicate explosie van citrusvruchten. Sinds enkele jaren sublimeert Pierre Marcolini zijn recepten met Aziatische citrusvruchten zoals yuzu, Boeddha’s hand en sudachi. Deze zomer viel de keuze van de meester-chocolademaker op citrusvruchten uit Zuid-Europa om onze honger naar lekkers te stillen.

De chef, die een onberispelijke bevoorrading van grondstoffen nastreeft, selecteerde de beste Europese producenten om ons de mooiste citrusvruchten van de Middellandse Zee voor te schotelen. Sinaasappelen uit Valencia, bergamot uit Calabrië, citroenen uit Nice … Met hun zure toetsen, pittige zeste, mals vruchtvlees en de subtiele bitterheid van hun schil vervullen ze hun rol met verve. In de vorm van infusies, compotes en gekonfijte vruchten komt hun levendige frisheid nog beter naar voren. Heerlijke zomers lekkers is het resultaat.

Assortiment

Amaretti die smelten op de tong, gekonfijt fruit in een jasje van huisgemaakte chocolade, originele cake of makarons – de zomercollectie van Pierre Marcolini is een aaneenschakeling van gastronomische en fruitige genoegens. Ze voeren ons mee naar een Iberische tuin of roepen de zonnige parfums van de prachtige Côte d’Azur voor de geest. Kortom, la dolce vita binnen handbereik.

Het Maison Pierre Marcolini werd in 1995 opgericht in Brussel door Pierre Marcolini, een gerenommeerd chocolatier met een uitzonderlijk vakmanschap. Vandaag is Pierre Marcolini creatief directeur van het Maison, dat een uitstekende reputatie geniet doordat het bedrijf zijn grondstoffen rechtstreeks en op ethisch verantwoorde wijze inkoopt bij onafhankelijke cacaoproducenten in Kameroen, Cuba, Ecuador, Venezuela en Madagaskar. De prestigieuze cacaobonen worden aangevuld met zeldzame, zorgvuldig geselecteerde exotische ingrediënten, zoals roze peper uit Marokko, Iraanse pistachenoten, Szechuanpeper, vanille uit Madagaskar, Siciliaanse citroenen, Ceylonkaneel of hazelnoten uit Piemonte.

Pierre Marcolini biedt uitzonderlijke chocolades en zoete lekkernijen aan, zonder uiteraard de beroemde macarons te vergeten. Het Maison telt vandaag meer dan 40 boetieks in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Monaco, Japan en China. Zijn vakmanschap en onbegrensde creativiteit maken van hem een meester in het creëren van onvergetelijke smaken en intense emoties.

In 2020, volgens de studie «Truth about the New Europe» uitgevoerd door de dienst van McCann-communicatie, werd het Huis door de Belgen aangewezen als het merk dat de geest van België weerspiegelt.

#pierremarcolini – TE KOOP IN DE WINKELS EN ONLINE VANAF 21 MEI