Galina de Piel wijnen

verkrijgbaar op de Nederlandse en Belgische markt

 

“Een passie-project van David Seijas, de ex-sommelier van El Bulli”

Vanaf dit voorjaar zijn de bijzondere wijnen van David Seijas, 10 jaar de sommelier van El Bulli, weer verkrijgbaar op de Nederlandse en Belgische markt. Tijdens zijn tijd bij El Bulli had hij het genoegen om de beste wijnen ter wereld te mogen schenken, naar de mooiste wijnregio’s te reizen, de beste wijnboeren te ontmoeten en zich te omringen met ’s werelds beste gastronomie. Dit stimuleerde David om constant de grenzen naar de best passende wijnen op te zoeken én deze te verleggen.

David Seijas zet zijn passie voor wijn voort in Gallina de Piel Wines, dat na een kippenvel moment na de eerst gebottelde oogst in 2016 werd opgericht in 2017. Het bedrijf dankt haar naam aan een verspreking van Johan Cruyff in zijn tijd bij FC Barcelona, waar David groot fan van is. Cruyff wilde eigenlijk “kippenvel” zeggen maar maakte daar “Gallina de Piel” van. Wat letterlijk vertaald in het Spaans “vel van kip” betekend. Gallina de Piel Wines produceert wijnen in samenwerking met de beste oenologen en in verschillende streken. De wijnen zijn afkomstig uit met zorg geselecteerde wijngaarden met unieke lokale druifsoorten.

De wijnen van Gallina de Piel zijn door hun ongekende prijs-kwaliteit niet onopgemerkt gebleven, bij een aantal top restaurants in Nederland en België. Zo staan ze op de wijnkaarten van onder andere The Jane in Antwerpen, De Kromme Watergang in Hoofdplaat, Rijks Amsterdam en Spectrum, het restaurant van het Waldorf Astoria, ook in Amsterdam.

Het verhaal achter de fles is voor Gallina de Piel Wines van groot belang, zo wordt er gebruik gemaakt van opvallende etiketten en technische fiches met alle details van de wijnen. Het etiket van de mid-range wijnen vindt zijn oorsprong in bekende kunststromingen, terwijl de etiketten van de top-range wijnen geïnspireerd zijn op het periodiek systeem der elementen.

Op de proeftafel:

Ikigall 2021- D.O. Pinedès wit, 12% alc vol (€ 11.50)

Na persing krijgen de sappen een koude maceratie gedurende 5 uur. Fermentatie bij 15°C in roestvrijstalen tanks, gevolgd door 4 maanden rijping op fijne droesem in roestvrijstalen tanks.

Wijn met leuke heldere lichtgele kleur. Een mooie frisse en geurige neus met hints van perzik uit de Ordal wijngaard, citrussensaties van mandarijn, oranjebloesem en venkel. Aangenaam fruitig in de mond, ideaal om terloops van te genieten of bij een hapje. Wij stellen ook een streeksalade voor: xató, een typische wintersalade uit de Penedès. Principieel wordt de wijn bij 10 à 12° C geschonken in een in een Riedel Vinum Sauvignon Blanc glas, maar ook in een ‘gewoon’ wijnglas kan u er beslist van genieten.

Pinkgall 2021 D.O. Navarra rosé, 13% alc vol (€11,50)

De eerste rosé van de #NoBodega van David Seijas, die, zoals al zijn creaties, in een dromerig-daliniaanse wereld terechtkomt, is geboren uit de inspiratie van de Pink Panther, een Glober Trotter haan met kurkentrekkerlaarzen en de muziek van Pink.

Fris, grappig en een beetje een hooligan, Pinkgall is de ideale metgezel voor een zomer vol verrassingen die op het punt staat te beginnen. Pinkgall is afkomstig van het oogstjaar 2021 en rijpte 3 maanden op fijne droesem in roestvrij staal. De wijn doet denken aan fruit zoals aardbeien, frambozen, citrusvruchten zoals yuzu en balsamico-aroma’s zoals venkel, lavendel en anijs, kenmerkend voor de subzone Baja Montaña in de DO Navarra.

Roca del Crit 2019 D.O. Emporda, 15% alc vol (€18.55)

Roca del Crit is een assemblage van Garnacha Tinta (Grenache), 14%, en 86% Cariñena ( Carignan). De Grenache komt uit de regio Mas Marés, is 15 jaar oud en  aangeplant op granietbodems. De Carignan daarentegen komt uit de regio Rabós, is meer dan 80 jaar oud en is aangeplant op leisteenbodem. Na de oogst wordt de Grenache 6 maanden gevinifieerd in roestvrijstalen vaten, 10 % vergist met de stengels en rijpt op zijn droesem. De Carignan vergist ook in roestvrij staal en rijpt 12 maanden in gebruikte vaten van verschillende grootte, van 500 tot 700 liter.

Mooie rode kleur met aangename geurige fruitige accenten in de neus, Behoorlijk stevige aanzet waarbij opnieuw de rode vruchten tot uiting komen. Delicate hints van kreupelhout met subtiele toetsen van tabak. Gezellige lange afdronk. Compagnon bij o.m. pasta met vleessaus, gebraden rood vlees en steak tartaar.

HermanWines uit Axel (Zeeuws-Vlaanderen) is exclusief importeur van Gallina de Piel Wines in Nederland en België alsmede agent voor verschillende landen in de rest van de wereld. Er is niet voor niets gekozen voor een samenwerking met HermanWines; een écht familiebedrijf (4e generatie wijnimporteurs, sinds 1929) met alleen maar focus op kwaliteit. Het gigantische assortiment dat bestaat uit meer dan 2.500 verschillende wijnen is met name klassiek Europees, met veel referenties waar David graag mee werkte bij El Bulli. www.HermanWines.com