In deze “back to school” periode, stellen we u graag dit heerlijk en makkelijk receptje voor : wafels met spinaziepuree en Parmaham. Na afloop van hun drukke eerste schooldagen, zullen onze kleine en grote studentjes deze wafels ongetwijfeld lekker vinden wanneer hun maagje om een lekker 4-uurtje smeekt 😉
Ingrediënten voor 4 personen :
Wafels: 1 ei – 100 g bloem – 180 g melk – 40 g geraspte kaas – 6 g instant gist – 3 mespuntjes zout – 20 g olijfolie extra vierge – Boter naar eigen inzicht
Puree: 200 g roomkaas – 70 g spinazie, gekookt in water, uitgelekt en gepureerd – Zout, peper
Extra: 100 g Parmaham
Bereiding
Wafels: meng de melk, de olie en het eigeel. Breng op smaak met de roomkaas en zout. Roer het opgeklopte eiwit erdoor en daarna de gezeefde bloem en de gist. Vet de plaat van het wafelijzer met boter in en giet er een beetje deeg op. Bak de wafel en herhaal dit totdat al het deeg is gebruikt.
Puree: meng de spinazie en de roomkaas door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de wafels met de spinaziepuree en Parmaham. Smakelijk!