Vier eindejaar in stijl met special edition bubbels van Codorniu

Feest mee met cavapionier Codorníu en klink met edicion limitada cuvée 150 aniversario op de 150ste verjaardag

Het prestigieuze Spaanse wijnhuis, én uitvinder van cava, Codorníu bestaat exact 150 jaar. Als hommage aan zijn 150-jarig bestaan, organiseerde Codorníu het hele jaar door kleine activiteiten, vieringen en beperkte oplagen van zijn authentieke bubbels. El gran final? De lancering van de special edition cuvée 150 Anniversario tijdens het eindejaar. Vier dit jaar dubbel én in stijl, en schenk een sprankelend stukje geschiedenis tijdens de feestdagen.

Dubbel feest met edicion limitada cuvée

Met deze special edition cuvée 150 Anniversario brengt wijnmakerij Codorníu ode aan de schepper van cava, Josep Raventós. In 1872 creëerde hij ’s werelds eerste fles Spaanse mousserende wijn met drie inheemse variëteiten, Macabeo, Xarel-lo en Parellada, en bepaalde hiermee de toekomst van cava. Eindejaarsfeesten én een 150ste verjaardag? Voldoende redenen om te vieren, lijkt ons!

This calls for cava! Vier mee met Codorníu en maak van dit eindejaar een extra bijzondere ervaring. Schenk en verwen vrienden, familie en jezelf met authentieke bubbels.

Een lust voor het oog

In de cuvée schuilt jarenlange traditie en continuïteit van de voorouders, maar ook de verpakking vertelt een verhaal. Het oudste wijnhuis van Spanje Codorníu geniet van een vijf eeuwenlange geschiedenis, 3.000 ha wijngaarden en 15 iconische wijnmakerijen, verspreid over ’s werelds belangrijkste wijnbouwgebieden.

Het wijnhuis, ook wel de ‘Kathedraal van de Cava’ genoemd, bezit een bijzondere architecturale vorm van modernistische bogen. Het genie achter deze bogen? Josep Puig i Cadafalch, een van de belangrijkste architecten van het Catalaans modernisme, een variant van art nouveau. De durf van de architect inspireert deze cuvée. De vorm van het etiket schittert als subtiele knipoog op de fles.

Brut ecologico

Don’t panic, it’s organic. Deze cuvée werd zorgvuldig samengesteld met druiven uit een speciale selectie van biologisch bewerkte wijngaarden: Macabeo en Parellada wijngaarden gelegen in Haut Penedés en Xarel-lo wijngaarden in Centraal Penedès. Om elk contact tussen de biologische druiven en het overige van de productie te vermijden, worden deze druiven op andere dagen geplukt dan de rest van de druivenoogst. In de wijnmakerij wordt apart materiaal gebruikt en ook de gistingsvaten hebben een apart etiket gekregen.

Table talks

Ontkurk het volledige verhaal van de special edition cuvée 150 Anniversario tijdens het uitschenken aan de feesttafel. Staan de authentieke bubbels bijna aan je lippen? Verras dan je gasten met onderstaande kennis over deze bijzondere cava.

CHEAT SHEET

Deze heldere cava heeft een lichtgele kleur en genoot van een rijpingsproces van minstens 9 maanden. De prominente fruitige aroma’s van groene appel en florale tonen als citroenverbena met zoete hints van verse amandel prikkelen de smaakpapillen.

De cava is evenwichtig, fris, romig en heeft een lange afdronk. Cuvée 150 komt volledig tot zijn recht bij gerechten zonder te veel kruiden, gebakken groenten, gegrilde of gestoomde vis, wit vlees, en wokgerechten. Cheers!

BASIS INFO

Dosering: Brut – Rassen: Macabeo, Xarel-lo en Parellada – Alcohol: 11,5% vol – Rijping: 9 maanden – Bevat sulfieten – Prijs: €9.99 ​ – ​Beschikbaar bij Delhaize.