The Usual Brussel opent terras

en zet lokale samenwerkingen extra in de verf

 

The Usual, een nieuw hotel in het centrum van Brussel, viert niet alleen zijn recente opening, maar kondigt ook met trots de lancering van zijn terras aan, perfect getimed voor het begin van de Belgische zomer. Het hotel bevestigt ook opnieuw zijn toewijding aan duurzaamheid en lokale samenwerking, door deze zomer in zee te gaan met de biologische en glutenvrije bakkerij Chambelland en limonadeproducent Ritchie.

Hotspot in hartje Brussel

Het terras van The Usual wordt ongetwijfeld een nieuwe hotspot in onze hoofdstad, zowel voor hotelgasten als voor lokale bezoekers. Met een breed scala aan biologische en lokale producten, de prachtige setting aan de recent heraangelegde Adolphe Maxlaan en de kenmerkende gastvrijheid van Brussel, is het terras de perfecte plek om te ontspannen en van de zomer te genieten met een lekker hapje en drankje.

Net als in de rest van het hotel heeft The Usual hier volledig ingezet op duurzaamheid, met gebruik van milieuvriendelijke materialen en energie-efficiënte systemen. De inrichting bestaat uit gerecyclede en tweedehands meubelen, en het hotel zet zich actief in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen door onder andere voedselverspilling te verminderen en duurzame energiebronnen te gebruiken.

Liefde voor ambacht

The U Bar, de bar van het hotel mét bijhorend terras, serveert de beste smaken van de stad, waarbij seizoensgebonden, plantaardige en lokaal geproduceerde gerechten uit de hele regio gecombineerd worden. Van een romige latte bij het ontbijt tot een snelle midnight snack, The U heeft voor iedereen iets te bieden.

Deze zomer is er bovendien een bijzondere samenwerking met Chambelland, de Parijse bakker met ook drie Belgische vestigingen, waaronder eentje in Elsene. Chambelland staat bekend om zijn ambachtelijke en biologische producten, die van nature glutenvrij zijn. Gasten kunnen tot eind augustus genieten van hun heerlijke Picollo Focaccia’s aangeboden bij een drankje, naast de classics en bruschetta’s uit het vaste menu van The U Bar.

Belgische limonade

Ook om de dorst te lessen koos The U Bar voor een lokale leverancier. Ritchie is een Belgische limonade, die smaakt naar meer. De drankjes bevatten meer sap en minder suiker dan andere limonades, en is gemaakt met hoogwaardige ingrediënten zoals rietsuiker.

Beide samenwerkingen tonen het engagement van The Usual om lokale bedrijven te ondersteunen en gasten een authentieke Belgische ervaring te bieden. “We zijn bijzonder trots op de opening van ons terras en onze samenwerking met Chambelland,” aldus Willem Hoppenbrouwers, Operations Director bij The Usual. “Onze toewijding aan lokale betrokkenheid maakt The Usual uniek. We kijken ernaar uit om deze zomer onze gasten te verwelkomen op ons prachtige terras, waar ze kunnen genieten van het beste wat Brussel te bieden heeft.”

The Usual nodigt iedereen uit om deze zomer het nieuwe terras te ontdekken en te ervaren hoe duurzame keuzes en lokale samenwerkingen samengaan met luxe en comfort.

Praktische info

The U Bar is dagelijks geopend van 7 uur ‘s ochtends tot middernacht, het terras sluit om 18 uur. Buiten is er plaats voor vijftien gasten, verdeeld over lage tafels en een hoge tafel. Tot eind augustus biedt The Usual Summer Deals aan. Voor de lunch special, een Chambelland focaccia en een Ritchie drankje, betaal je €13,50. Tussen 17 en 18 uur krijg je daarnaast bij elk drankje een gratis Chambelland Piccolo Focaccia.

The Usual Brussel – Adolphe Max 107 – 1000 Brussel – tel 02-2190060