Graham: nieuwe single harvest tawny port

onderdeel van de Cellar Master’s Trilogy collectie op exclusief evenement in Brussel

 

Graham’s heeft met trots de nieuwste toevoeging aan de Cellar Master’s Trilogy voorgesteld – de befaamde collectie van Single Harvest Tawny Ports – tijdens een exclusief evenement in Restaurant Bozar. Deze avond stond volledig in het teken van het vakmanschap en de ervaring die over generaties heen zijn verfijnd om deze uitzonderlijke Graham’s Single Harvest Tawny Ports te creëren.

Het evenement vond plaats in het iconische Paleis voor Schone Kunsten, dé tempel voor cultureel en artistiek erfgoed aan de Kunstberg in Brussel. Sinds de oprichting in het begin van de 20e eeuw waren de beste artiesten uit de hele wereld te gast. Deze rijke geschiedenis sluit perfect aan bij de essentie van Graham’s Cellar Master’s Trilogy, die de kunst en het vakmanschap viert die nodig zijn om buitengewone portwijnen te maken.

Lancering van de nieuwe “Single Harvest Tawny Ports”

Johnny Symington, voorzitter van Symington Family Estates, onthulde de nieuwe Single Harvest Tawny Ports als onderdeel van de geprezen Cellar Master’s Trilogy. Dit evenement was een bijzonder moment, aangezien Johnny, lid van de vierde generatie van de Symington-familie, al jarenlang nauw verbonden is met het merk Graham’s. De Cellar Master’s Trilogy bevat nu drie uitzonderlijke Single Harvest Tawny Ports: The Apprentice (1997), The Artisan (1974) en The Master (1961). Elke port in deze reeks vertelt een uniek verhaal uit de rijke geschiedenis van Graham’s portwijnmaken:

The Apprentice (1997)

Deze wijn markeert het begin van de reis naar meesterschap, met een jeugdige balans en de begeleiding van ervaren vakmensen. Het herdenkt de beginjaren van Charles Symington, waarin hij de kneepjes van het vak leerde van zijn vader, Peter Symington.

The Artisan (1974)

Deze port viert het ambacht en belichaamt de finesse en vakkennis van degenen die het rijpingsproces decennia-lang zorgvuldig hebben begeleid. Het eert de vaklui die een essentiële rol speelden in zijn ontwikkeling.

The Master (1961)

Het kroonjuweel van de Trilogy, deze wijn is een eerbetoon aan de generaties van Master Blenders wiens expertise en geduld hebben geleid tot de complexe smaak na zes decennia rijping.

Een culinaire ervaring

Gasten werden verwend met een exclusief diner, samengesteld door Chef Karen Torosyan van Restaurant Bozar, dat op de 63e plaats staat in de lijst van ‘World’s Best Restaurants 2024’. De wijnen werden zorgvuldig gecombineerd met een menu dat speciaal was ontworpen om hun unieke smaakprofielen te versterken, en geserveerd door Stéphane Dardenne, Beste Sommelier van België 2023. Dit zorgde voor een vlekkeloze en onvergetelijke proefervaring.

The Trilogy

De Cellar Master’s Trilogy bouwt voort op Graham’s traditie om uitzonderlijke Aged Tawny Ports te presenteren, en voegt daar nu deze unieke Single Harvest Tawny Ports aan toe die het erfgoed en de kunst van het portwijnmaken eren. Elke port in de Trilogy is slechts in beperkte oplage verkrijgbaar, met wereldwijd slechts 300 kisten, waarvan er 20 voor België bestemd zijn. ‘The Master’ 1961 Single Harvest Tawny Port is exclusief beschikbaar als onderdeel van de Cellar Master’s Trilogy, een zeldzame kans voor verzamelaars en liefhebbers.