Culinair festival – Antwerpen Proeft 2025

Tickets voor culinair festival Antwerpen Proeft 1–2–3–4 mei 2025 zijn online beschikbaar vanaf zaterdag 16 november om 12u00. Onder de kopers van de eerste 1.000 tickets worden 30 gratis exemplaren uitgedeeld van het kookboek Chef Bru

Begin mei 2025 reppen fijnproevers en levensgenieters zich weer naar Antwerpen Proeft. Van donderdag 1 mei (Dag van de Arbeid) tot en met zondag 4 mei 2025 heeft aan en rond de Antwerpse Waagnatie de 17de jaarlijkse editie plaats van het lekkerste festival van ‘t stad. De editie van 2024 overtrof de stoutste verwachtingen. Met opnieuw massa’s bezoekers, mooi weer en ‘s avonds uitverkochte gerechten werd het een nóg groter succes dan de keer ervoor.

De affiche was er een om in te lijsten, met onder anderen driesterrenchef Viki Geunes (restaurant Zilte), Joodse chef-kok Tulli Padwa, sterrenchef en tv-kok Roger van Damme (Het Gebaar), sterrenchef Wout Bru (Le Grand Verre), Chocoladehuis Boon (Gault&Millau’s Chocolatier van het Jaar 2024) en bestsellerauteur Sandra Bekkari. Kon je ook proeven: signatuurgerechten van restaurants Ukiyo, Arrikiiati, Mey, da Costa en Zaowang, lady chef Sara Carrillo sterrenchefs Thomas Diepersloot (restaurant Fine Fleur) en Dimitri De Konick (Nebo). Verder werd het binnengedeelte van het festival en de Waagnatie in een hagelnieuw jasje gestoken: veel groen, open stands en industrial chique. Ook deze vernieuwde look werd enorm gesmaakt.

Start ticketverkoop op 16 november om 12u00

De online ticketverkoop van Antwerpen Proeft 2025 start al op zaterdag 16 december 2024, om 12u00 via de website van het festival. De vraagprijs voor een ticket is een voordelige 9,75 euro. Met je kaartje stap je een universum binnen van 35 culinaire toppers en signature dishes om duimen en vingers bij af te likken.

Maar je kunt ook naar gratis kookdemonstraties met bekende koppen, masterclasses en proeverijen, aan de ATAG Live Stage. Je kunt deelnemen aan een BBQ-workshop van Weber. Ter plekke kun je een van 25 gratis diners voor twee winnen. En bij aankomst krijg je al onmiddellijk een gratis drankje.

Win het jongste kookboek van sterrenchef Wout Bru

Wie bij de kopers van de eerste 1.000 tickets hoort, kan een exemplaar winnen van Wout Bru’s recentste boek, Chef Bru. Hierin stelt de sterrenchef zijn heerlijk ongecompliceerde brasseriekeuken voor. De focus ligt op recepten die voor iedereen toegankelijk zijn, met zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Antwerpen Proeft geeft maar liefst 30 boeken weg. Scoor je tickets dus nu al en waag je kans.

Meer informatie en tickets: proeft.be

CULINAIR FESTIVAL ANTWERPEN PROEFT I.S.M. ATAG

Antwerpen Proeft, als pionier gestart in 2007, geldt als een vaste waarde op de culinaire en toeristische agenda, met bezoekers uit heel België en Nederland. Het festival heeft in 2025 plaats van donderdag 1 mei (Dag van de Arbeid, feestdag in België) tot en met zondag 4 mei, in en rond de Antwerpse Waagnatie. Een uitgekiende mix van gerenommeerde restaurants, sterrenchefs, jong keukentalent en tv-koks biedt op Antwerpen Proeft signatuurgerechten in degustatievorm aan. Nergens anders vind je als bezoeker – helemaal live – op één adres en op één moment zo veel topgerechten voor een fractie van de restaurantprijs.

Toonaangevende speciaalzaken en artisanale namen staan eveneens op de affiche. Gratis kookdemonstraties op de ATAG Live Stage, workshops bij Vins de Bordeaux en Weber en proeverijen zijn andere attracties, net als een onbetaalbaar uitzicht op de Schelde en een bruisende ambiance. Antwerpen Proeft is meer dan gewoon een middag of avondje uit. Het is een unieke culinaire ontdekkingsreis, dicht bij huis, en een feest voor alle zintuigen.

Het evenement heeft sinds 2013 plaats aan de Waagnatie, in de wijk het Eilandje in 2000 Antwerpen. Met zowel indoor als outdoor overdekte stands van restaurants, bars en terrassen kan Antwerpen Proeft alle weersomstandigheden aan.

Headline Partner van Antwerpen Proeft is producent van keukentoestellen en wijnklimaatkasten ATAG, we love to cook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *