EEN NIEUWE EN UNIEKE CULINAIRE HOTSPOT IN LUIK
Op 21 februari opent YUST Group zijn nieuwste culinaire avontuur: Pépin. Gelegen in de levendige omgeving rond het recent vernieuwde station Luik-Guillemins, brengt Pépin een fris en uniek restaurant naar de stad. Geïnspireerd door de levendige sfeer van hippe Parijse eetgelegenheden, staat Pépin voor klassiek Frans koken “heruitgevonden”, waarbij traditionele gerechten een moderne twist krijgen onder leiding van chef Justin Wansart. Met zijn eigenzinnige ambiance en originele keuken biedt Pépin een geheel nieuwe ervaring voor fijnproevers.
Het restaurantconcept van Pépin is gebaseerd op het idee van een bar à manger. Gasten beginnen hun avond in de bar met een drankje en enkele hapjes “pour commencer”. De bar, die zichtbaar is vanaf de straat, vormt het kloppend hart van Pépin en nodigt voorbijgangers uit met zijn levendige uitstraling. De drankenkaart werd opnieuw gecureerd door hospitalityspecialst Daan Guelinckx samen met Lucien Vanwerts, restaurantmanager bij Pépin. Voor de hapjes kreeg chef Justin Wansart vrij spel. Je kan kiezen uit klassiekers zoals artisjok met vinaigrette tot innovatieve gerechtjes zoals Aziatisch gelakte ris de veau met pickles.
Over naar het hoofdgerecht, dat net zoals de hapjes volledig à la carte opgesteld is. Alleen hoef je hier niet te delen, tenzij je erop staat natuurlijk. Voor het hoofdgerecht biedt Pépin vier zorgvuldig samengestelde seizoensopties, waaronder Mechelse Koekoek, een visje met chorizo of vegetarische en veganistische gerechten, zoals gevulde kool met butternut en een seizoensgebonden risotto.
Daarnaast presenteert Pépin “Les Incontournables” – onmisbare gerechten die de essentie van een klassieke brasserie weerspiegelen, maar dan op de unieke manier van chef Justin. Denk aan rundstartaar, côte à l’os, een eigentijdse Caesar salad en een wisselende pasta van de week.
Chef Justin Wansart, die al geruime tijd de keuken in Luik leidt, krijgt bij Pépin de ruimte om zijn culinaire visie volledig tot uiting te brengen: “We geloven in Justin’s talent en willen hem de vrijheid geven om zijn passie voor klassiek Frans koken met een moderne twist te delen,” aldus Louis Claes, CEO van YUST Group.
Pépin streeft ernaar een nieuwe hotspot te worden in de Luikse culinaire scene, een plek waar locals en bezoekers kunnen genieten van hoogwaardige gerechten in een ontspannen en stijlvolle omgeving. Met een uitgebreide cocktailkaart, inclusief creatieve non-alcoholische opties, en muziek die ‘s avonds iets luider mag worden, is Pépin de ideale plek om te blijven hangen en te genieten van goede smaak en gezelligheid
Met deze lancering onderstreept YUST Group hun toewijding aan het creëren van unieke, chef-geïnspireerde restaurants die zich aanpassen aan de markt waarin ze zich vestigen en aan de lokale gemeenschap. Na het succes van eppo bij YUST Antwerpen, waar YUST erin slaagde om een hotelrestaurant om te vormen tot een geliefde culinaire bestemming voor zowel locals als bezoekers, willen ze met Pépin hetzelfde bereiken voor Luik. Hoewel het in België nog niet gebruikelijk is dat een hotel ook een succesvol restaurant huisvest, zoals we vaak zien in progressieve hospitality-steden als Londen en Parijs, streef de YUST Group er opnieuw naar om dit concept in Luik tot leven te brengen.
Pépin opent officieel op 21 februari. Het huidige restaurant zal kort sluiten voor de heropening als Pépin.
Openingstijden: – Lunch: maandag – vrijdag (gesloten op dinsdag) van 12u00 tot 14u00 (foodsharing of à la carte) – – Diner & drinks (à la carte): maandag – zondag (gesloten op dinsdag) van 18u00 tot 23u00 (keuken sluit om 21u30)
Pépin – c/o Yust hotel – Esplanade Simone Veil 2 – 4000 Luik