Château de France 2024

De eerste proeverijen suggereren dat de wijnen vrij fruitig zijn, perfect in lijn met de huidige vraag van de consument.

Arnaud Thomassin bevestigt dat Château de France 2024 wit aromatisch en fris is, met een goede rijpheid. Hij zou goed moeten rijpen. Het is ook een mooi wijnjaar, dat zich vrij snel zal openen voor de rode wijnen 2024, die een grote frisheid, kracht en spanning laten zien, met fijne tannines.

Château de France is familiedomein en lid van de Union des Grands Crus de Bordeaux. Het is een van de oudste eigenaren in de appellation Pessac-Léognan, met 36 hectare Cabernet Sauvignon en Merlot voor de productie van rode wijn en 4 hectare Sauvignon en Semillon voor de productie van witte wijn. Château de France rood en Château de France wit delen wereldfaam. Arnaud Thomassin produceert rode en witte wijnen met een grote finesse en een groot bewaarpotentieel.

Château de France past milieupraktijken toe sinds het zich in 2016 heeft aangesloten bij het Bordeaux Wine EMS.

Chateau de France – Pessac Leognan 2024 Wit

Terroir: geteeld op zeer diepe kiezels, soms op een ondergrond van klei-kalksteen. Druivensoorten 80% Sauvignon, 20% Sémillon met een plantdichtheid van 6.950 wijnstokken per hectare. Dubbele Guyot-snoei en handmatige oogst

Vinificatie 7 tot 10 dagen gisting op vaten, temperatuurregeling Maximale gistingstemperatuur: 20-25°C max. Rijping Nieuwe vaten (30%) en één wijn voor 10 maanden. Batonnage (roeren van de droesem) één keer per week en aan het einde van het proces om de 15 dagen.

Proeven : Heldere, lichtgele gouden kleur; neus van bijenwas, honing, perzik en abrikoos; krachtig in de mond met een fijne balans tussen vet en zuren; de kruidige neus wordt bevestigd in de mond met peperige aroma’s die zeldzaam zijn voor een witte wijn; intense afdronk.

Lekker bij gegrilde vis, droge geitenkaas of Beaufort.

Chateau de France Pessac Leognan 2024 Rood

Terroir: zeer diepe kiezels, soms op een ondergrond van klei-kalksteen. Assemblage: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot. Plantdichtheid 6.950 wijnstokken per hectare.

Dubbele en enkele Guyot-snoei; Oogst deels handmatig/deels mechanisch.

Vinificatie 7 tot 10 dagen gisting, 3 tot 4 weken maceratie in kuipen van 130 hl en 85 hl. Temperatuurregeling Maximale gistingstemperatuur: 26-28°C max.

Malolactische gisting in vaten: Lagering Nieuwe vaten (30%) en wijnvaten gedurende 12 maanden. Lichte filtratie voor het bottelen.

Proeverij : Diepe robijnrode kleur; intense neus van rood fruit (zwarte bes, bosbes, kers) en peperkoek; in de mond een kruidige, zoethoutige wijn met elegante, rijpe tannines, zeer fijne houtaroma’s en een rokerige toets op de afdronk; zeer goede lengte. Een uitstekende bewaarwijn.

Lekker bij gegrild of geroosterd vlees, peren in wijn en kruiden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *