Brussel telt veertien nieuwe Brusselicious-restaurants. Brusselicious is een kwaliteitslabel voor Brusselse restaurants met een Belgische kaart. In totaal zijn er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nu meer dan veertig zaken die zich Brusselicious mogen noemen.
De vraag naar typisch Belgische gerechten neemt toe in de hoofdstad. Heel wat bezoekers uit binnen- en buitenland zijn namelijk op zoek naar een authentieke Belgische beleving. Om aan die vraag te beantwoorden, herlanceerde visit.brussels vorig jaar het label Brusselicious. Een externe jury kwam tot een lijst van een dertigtal restaurants gespreid over het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Die ontvingen elk een label met het Brusselcious-logo dat kan worden aangebracht in of aan de zaak. Het leverde hen ook aandacht op via brusselicious.brussels en de andere kanalen van visit.brussels.
Intussen kreeg de lijst een eerste update. Veertien restaurants komen erbij. Zij kregen allemaal het bezoek van culinaire journalisten die deel uitmaken van de onafhankelijke Brusselicious-jury. Restaurants met typisch Belgische gerechten op de kaart, werden gescreend. Criteria waren o.m. de kwaliteit, de authenticiteit, de herkomst en de versheid van de producten maar ook kooktechniek, het Belgische karakter van de zaak en de prijs-kwaliteitsverhouding werden in rekening genomen.
De nieuwe Brusselicous-restaurants
Dat de Brusselse restaurantscene erg levendig is, bewijst het aantal nieuwe labelhouders. Naast de selectie van vorig jaar, mogen dus nog eens veertien zaken uitpakken met het Brusselicious-label. Daar zitten enkele iconische restaurants uit het stadscentrum bij, zoals de Taverne du Passage, Le Corbier, Brasserie Ommegang en de Belga Queen. Maar ook andere Brusselse gemeenten zijn vertegenwoordigd. Les Potes en Toque in Ganshoren, de Waterloo in Sint-Gillis, de Brassins in Elsene, Timber in Watermaal-Bosvoorde en Au Repos de la Montagne in Ukkel voegen zich aan de Brusselicious-lijst toe. Daarnaast viel de jury voor vaste waarden zoals Au Stekerlapatte in de Marollenwijk en het geëtoileerde Pigeon Noir. Ook nieuwe restaurants als Brasserie Boemvol, Kartouche en Le petit bonbon kunnen al snel na hun opening een Brusselicious-logo tegen de muur hangen.
Restauranthouders kunnen ook zelf vragen om geëvalueerd te worden door een externe jury. Dat kan met een mail naar o.marette@visit.brussels. Ze vinden extra info op www.brusselicious.brussel