Tomorrowland

Gault&Millau was voor de elfde keer op rij aanwezig op Tomorrowland om er het culinaire aanbod onder de loep te nemen. Twee weekenden lang proefden en evalueerden de inspecteurs van de culinaire gids de festivalgerechten. Tijdens het festival werden de beste foodstands bekroond met een felbegeerde award.

Gault&Millau Festival Food Awards op Tomorrowland :Uit meer dan 100 foodstands en ruim 300 gerechten kozen de inspecteurs van Gault&Millau een selectie aan winnaars in vijf categorieën:

  1. Gault&Millau Best Festival Food – Gastronomisch

Het meest verfijnde en smaakvolle gerecht op het festival, zowel qua presentatie als afwerking. Steak met Thaise groene curry & rijst – Chef Pam

De Papillon Garden was dé culinaire hotspot voor wie op zoek was naar gastronomische gerechten in een toegankelijk take-out concept. Van verfijnde BBQ-gerechten tot seafood en vegan lekkernijen, Papillon had het allemaal. Éen van de blikvangers was Chef Pam (Pichaya Soontornyanakij), chef-eigenaar van restaurant Potong in Bangkok, die dit jaar werd uitgeroepen tot World’s Best Female Chef 2025 door The World’s 50 Best Restaurants. Als eerste Aziatische vrouw die deze prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen, stal ze de show in de Papillon Garden. Haar perfect gegaarde steak met indrukwekkende groene currysaus, courgette en smaakvolle rijst gaf je letterlijk energie om de hele nacht door te dansen!

  1. Gault&Millau Best Festival Food – Streetfood

Het gerecht dat de hoogte score kreeg door de inspecteurs van Gault&Millau: Fish ‘n Chips – Jean Sur Mer

Het aanbod op Tomorrowland is indrukwekkend: van frietjes, burgers en pizza tot pasta’s, vegan opties en Aziatisch geïnspireerde streetfood. Alles is steeds met zorg gepresenteerd. Fish ‘n Chips, het nationale gerecht van het Verenigd Koninkrijk, lijkt eenvoudig, gefrituurde vis met frietjes, maar schijn bedriegt: “simple is not easy.” Jean Sur Mer serveerde een perfect gebakken stuk heek filet: krokant aan de buitenkant, sappig en zacht vanbinnen, met een verfijnde kruiding. De frietjes, geserveerd met verse tartaarsaus, maakten dit tot een zeer geslaagd festival gerecht.

  1. Gault&Millau Best Sweet Dish

Het meest geslaagde zoete gerecht volgens de inspecteurs : Tomorrowland-wafel met chocoladetopping – Tomorrowland Kitchen

Nieuw op het festival en meteen een voltreffer in de Papillon Garden: deze prachtig gevormde wafel was dé zoete verleiding van het weekend. Niet voor niets stonden er de hele dag lange wachtrijen. België is uiteraard bekend voor zijn wafels en deze zoete lekkernij was dan ook niet te missen. De wafel in vlindervorm, een knipoog naar het Papillon-thema, werd vers gebakken en had een zachte textuur met een krokant randje. Het hoogtepunt was de chocoladetopping met mooi design — licht verwarmd voor de gasten — die over de wafel smolt en elke hap verrijkte met een zoete en rijke smaak. Deze wafel verdient zonder twijfel een vaste plek op het festivalmenu!

  1. Gault&Millau Best Burger or Bun

Het beste burger- of broodjesgerecht van het festival: Korean Fried Chicken Burger – Seoul South Station

Op zowel Dreamville als op de festival site was het burgeraanbod weer indrukwekkend. Van klassieke crispy buns tot zachte briochebroodjes, en van vegetarisch tot rund, kip, vis of zelfs soja: voor elke smaak was er een creatieve optie. Dicht bij de Freedom Stage viel vooral de Korean Fried Chicken Burger op. Perfect gebakken krokante kip, sappig vanbinnen, heerlijk gekruid en perfect in balans. Een burger waarvan je na elke hap meteen nog eentje wou bestellen!

  1. Gault&Millau Best Dreamville Experience

Het meest verrassende en geslaagde gerecht op Dreamville: Choripán – Tota Empanadas Argentinas

Op Dreamville, de camping van Tomorrowland, vormen ontbijt, lunch en diner een essentieel deel van het festivalritme. Ook dit jaar werden we opnieuw verrast met een reeks nieuwe en smaakvolle cateraars. Choripán, een klassiek streetfoodgerecht uit Argentinië dat je ook elders in Latijns-Amerika vindt, combineert gegrilde chorizoworst met brood (“chorizo” + “pan”). Bij Tota werd deze klassieker geserveerd in een krokant broodje met chimichurrisaus en rucola. Een smaakbom die bij ons zowel bij het ontbijt, de lunch als het avondeten scoorde! Illustraties tomorrowland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *