Aardappelburger met veldsla, boerenkool en Parmaham

Deze eenvoudige, maar sublieme aardappelburger geflankeerd door Parmaham is een heerlijke maaltijd die kan dienen als lunch, tussendoortje of als hoofdmaaltijd.

Voor 5 personen

Ingrediënten : 500g gekookte aardappelen, 1 eidooier, 80g geraspte Pecorino kaas , 120g boerenkool, gekookt, uitgeknepen en fijngehakt, 80g fijngesneden Parmaham , 1 theelepel gemalen kurkuma, extra vierge olijfolie, zout, peper, bloem naar smaak. Daarnaast: 3-4 eetlepels paneermeel, veldsla, Parmaham naar behoefte

Recept

Stamp de aardappelen fijn in een kom terwijl ze nog warm zijn en breng ze op smaak met de kurkuma, kaas, zout en peper. Voeg de boerenkool, eidooier, paneermeel en fijngesneden ham toe. Vorm ze tot kleine hamburgers, wentel ze in bloem en bak ze in een pan met een beetje olie op een matig vuur.

Afwerking: rijg de hamburgers aan spiesen en wissel ze af met plakjes Parmaham. Serveer met de veldsla.

Smakelijk !