Alessandro Ciriello, een nieuw JRE-lid uit Brabant

Op 12 maart kroonden de JRE hun nieuwe lid tijdens de algemene vergadering in de Ateliers du Vieusart te Waver. De ‘nieuweling’, Alessandro Ciriello, komt van restaurant l’Horizon in Chaumont-Gistoux. De voorstelling was meteen een ideale gelegenheid voor de dertigtal leden om het aantrekkelijke programma van 2018 uitgebreid te bespreken.

De algemene vergadering van de Jeunes Restaurateurs d’Europe vond plaats in het Altelier du Vieusart, de Académie culinaire van Jean-Luc Pigneur. Het was een prima gelegenheid om leden en pers samen te brengen rond een gezellige lunch, georganiseerd door de nieuwe JRE. De traditie wil namelijk dat de ‘nieuwelingen’ hun waarde bewijzen met deze allesbehalve rustige vuurdoop. Vol trots verkondigt Olivier Massart, recent de eerste Franstalige voorzitter van de JRE geworden: ‘We zijn heel erg blij met de komst van Alessandro. Hij wist de proevende chefs telkens te overtuigen.’

Er werd niet enkel heerlijk geluncht, de JRE stelden naast het nieuwe lid ook meteen het ‘menu’ van 2018 voor. Het nieuwe bestuur wil voortgaan op het elan Steven Dehaeze en zijn bestuursploeg. Het team wil de goede voornemens en de fijne collegiale sfeer graag behouden. Die filosofie is ook duidelijk in de nieuwe Gids voor 2018, die tijdens de algemene vergadering werd voorgesteld.  Er werd ook nog even gehint naar ongetwijfeld hét evenement van 2018: het Fine Dining Banket op 30 september.

Naast de grote evenementen, de informele bijeenkomsten en de uitwisselingen tussen de JRE-leden, worden er ook workshops georganiseerd samen met wijnkenners en worden er volop voorbereidingen getroffen voor de internationale evenementen van de Europese collega’s.  Verder wordt ook de uitwisseling van ervaringen en vaardigheden uiteraard niet vergeten: er lopen adviserende missies op de Malediven en op Zanzibar voor een grote hotelketen. Smakelijke voorproefjes van een heerlijk jaar!

Over Alessandro Ciriello: De jonge chef uit Rixensart volgde les aan de Hotelschool Pierre Romeyer en deed daarna ervaring op bij gerenommeerde chefs zoals Yves Mattagne, Peter Goossens en Maxime Colin. Hij liep stage in verschillende restaurants, waaronder ‘The Jane’ in Antwerpen. Fans van Franstalige reality-tv konden hem aan het werk zien in het laatste seizoen van Objectif Top Chef, waar hij in de laatste fase nét naast de winst greep. Ciriello breekt met de Italiaanse culinaire traditie van zijn ouders, restauranthouders in Waver, en kiest voor de hedendaagse Franse gastronomie. Zijn restaurant L’horizon opende de deuren in februari 2017 en vierde onlangs dus zijn eerste verjaardag.

dsc_7459

Wie zijn de Jeunes REstaurateurs?

De Jeunes Restaurateurs (JRE) is een vereniging van jonge restauranthouders die allemaal dezelfde drang voelen om hun talent en hun passie voor hun vak te delen. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren.

Eertijds waren er de drie woorden Jeunes Restaurateurs d’Europe. Vandaag staat het label Jeunes REstaurateurs ook voor Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources & Substainability, Evoking Emotion & Inspiration. De vereniging die de chefs van 23 tot 49 jaar oud samenbrengt, telt 30 actieve leden in België en niet minder dan 320 over heel Europa. www.jre.eu