Gault&Millau: gastronomisch Limburg

Deze culinaire gids met 360 culinaire adressen, versterkt gastronomisch het thema van Limburg Vakantiegids. Het overkoepelend thema van de Limburg Vakantiegids 2018 van Toerisme Limburg is gastronomie. Deze gids is het referentiepunt voor iedereen die in Limburg op vakantie wil gaan of van een daguitstap in de provincie wil genieten. Daarbij aansluitend heeft Gault&Millau Benelux, als specialist in deze smakelijke materie, een regionale gastronomische gids met de lekkerste Limburgse culinaire plekjes uitgebracht.

Regionale, culinaire Gault&Millau gids

Met hun hoofdzetel in Hasselt was deze samenwerking met Toerisme Limburg een kolfje naar de hand van Gault&Millau Benelux om de lekkerste provincie in België gastronomisch in kaart te brengen. De regionale uitgave omvat niet alleen de beste restaurants van de provincie maar eveneens per regio of sub-regio een gedetailleerd overzicht aan de lekkerste culinaire adressen. koffiebars, ijssalons, brouwers, wijnbouwers,…

Verspreid over de belevingszones die terugkomen in de Limburg Vakantiegids biedt de Gault&Millau Gastronomisch Limburg gids informatieve teksten over 360 adressen. Zo worden onder meer ambachtelijke bakkerijen beschreven naast biercafés en brouwers, champagne,-cocktail en wijnbars, cateraars, chefs aan huis, chocolatiers, koffiebars, ijssalons, patissiers, restaurants, slagers, streekproductenverkopers, traiteurzaken, wijnhandelaars en wijnbouwers.

Bekende Limburgers

Bekende Limburgers waaronder Kim Clijsters, Chokri Mahasinne, Simon Mignolet, Matteo Simoni, Piet Stockmans en Michaël R. Roskam geven hun favoriete adressen, vertellen over hun lekkerste zonde en geven onrechtstreeks als echte ambassadeurs aan wat Limburg als culinaire bestemming zo populair maakt. “Gastronomie en toerisme zijn in Limburg zoals peper en zout onlosmakelijk met elkaar verbonden,” aldus Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed. “Gastronomie is één van de belangrijkste redenen om een verblijf te boeken in Limburg. Dat we vanuit Toerisme Limburg dit jaar inzetten op gastronomie als overkoepelend thema kan dus absoluut een meerwaarde betekenen voor onze economie van de vrije tijd. Het brengt culinaire toeristen naar hier en verhoogt zo de omzet bij de ondernemers ” .

“De Gault&Millau gids ondersteunt die vaststelling en bewijst dat Limburg op gastronomisch vlak in de lift zit. De stijgende scores in de gids en het groeiend aantal Limburgse restaurants, aanbevolen door onze inspecteurs, wijst erop dat er ook op dat vlak in Limburg hard en goed gewerkt wordt.” aldus Justin Onclin, voorzitter Gault&Millau Benelux.

Levende Limburgse legende

De Gault&Millau Limburg gids leest als een hedendaagse menukaart van wat Limburg en Limburgers vandaag aan culinair lekkers te bieden hebben. De gids houdt de vinger aan de pols maar kijkt niet zonder trots even terug naar één van de grootste culinaire iconen uit de Limburgse én nationale geschiedenis Roger Souvereyns, dit jaar 65 jaar actief als chef, wordt immers 80 jaar. Meer dan 60 vooraanstaande chefs die in eigen land en het buitenland met succes restaurant houden, werden door hem geïnspireerd. Roger Souvereyns kreeg daardoor niet alleen de status van ‘levende Limburgse legende’. Hij is meteen het bewijs dat Limburg in de wereld sedert lang als culinaire smaakmaker een betekenisvolle rol speelt.

De Gault&Millau Gastronomisch Limburg gids telt meer dan 180 pagina’s en wordt verkocht in de boekhandel (€ 14.90).