Antwerps restaurant Dim Dining krijgt eerste Michelinster

Toptandem Simon Van Dun en Jonas Kellens halen welverdiende erkenning binnen voor uniek concept. DIM Dining won haar eerste Michelinster. Het Antwerpse restaurant, bekend om hun Japans geïnspireerde omakase-menu met een prachtige sake-pairing, haalt hiermee welverdiende erkenning binnen voor hun unieke concept. Zaakvoerder, gastheer en gastronomisch sake sommelier Jonas Kellens en chef Simon Van Dun vormen een tandem die een schitterende combinatie vormt van Japanse fijne keuken en een sake kaart van het hoogste niveau, een inspiratie voor vele andere fine dining restaurants.

Wie vandaag een Omakase meergangenmenu (chef’s choice) bestelt bij DIM Dining, wordt deelgenoot van een uitzonderlijke beleving. We bevinden ons in de hogere prijsklasse, maar die is 100% gerechtvaardigd. Je zit in een luxueus, uitgepuurd én comfortabel decor, waar het personeel nog weet van de vorige keer dat jij linkshandig bent en welke groene thee je lekker vindt. De ingrediënten op je bord zijn top notch, vaak uit Japan zelf. Ze worden door chef Simon op een prikkelende, uitdagende manier geserveerd. De sushi creaties zijn verbluffend: bij DIM worden de rijstkorrels in huis gepolijst. Het stof dat hierbij vrij komt, wordt trouwens gerecycleerd in andere gerechten: zero waste dus. De Momotaro tomaat gecombineerd met Japanse ume en ijs van zwarte look, is één van de vele andere hoogtepunten. Wie kiest voor de sake pairing -bij elke gang een andere sake-  krijgt er nog een schitterend staaltje storytelling van Jonas Kellens bovenop.

Jonas Kellens en Simon van Dun reizen jaarlijks naar Japan om zich bij te scholen, en Jonas Kellens haalde met WSET de voor Europa hoogst mogelijke graad en werd officieel sake sommelier. Kellens geeft ook sake-opleidingen via de Sake Sommelier Association, de grootste sake-school buiten Japan. Simon Van Dun leerde het vak bij Restaurant Cent Pour Cent* van Axel Colonna-Cesari en Kenny Beernaerts van Restaurant De Vijfhoek.

Kellens kookte in een vorige carrière overigens zélf, bij sterrenchefs Viki Geunes (Zilte***), Danny Horseele (Horseele*), en een Three Hats restaurant in Melbourne. Het harde werkritme aan de kookpotten verving hij met evenveel passie door een nieuwe uitdaging: de visie van DIM Dining constant op punt stellen, fine dining combineren met sake, en als gastheer andere mensen gelukkig maken.

DIM DINING HOOGTEPUNTEN

  • DIM Dining’s zaakvoerder, host en sake sommelier Jonas Kellens werd uitgeroepen tot Gastheer Van Het Jaar 2022 door Gault & Millau in december 2021. Gault & Millau score 15,5/20. In 2019 vond een felgesmaakt four hands diner plaats met Peter Goossens (Hof van Cleve), die zelf ook een enorme fan is van Dim Dining. DIM Dining werd uitgeroepen tot Aziatisch Restaurant Van Het Jaar 2019 door Gault & Millau. Tijdens de lockdown werkte Dim Dining een jaar lang succesvol samen met Viki Geunes voor een ultra luxueuze wekelijkse take-out. Het allereerste sake festival in ons land werd door Dim Dining georganiseerd in 2019.

DIM Dining biedt een intieme en onvergetelijke eetervaring die het Japanse culinaire combineert met westers geïnspireerde smaken. Uniek aan DIM Dining is hun sake pairing, waarbij fine dining sommelier Jonas Kellens u kennis laat maken met een variatie aan sake uit een enorme sake-kaart.

Chef Simon van Dun neemt u mee naar Japan en laat u in een door hem samengesteld Omakase menu proeven van verschillende gerechten. Intense smaken die de keuken van het land volgen en als geen ander weergeven. U kunt kiezen voor een aangepast sake-arrangement, de Japanse bierkaart of uitgebreide wijnkaart met 250 referenties over heel de wereld raadplegen. (illustratie bert luyckx)

DIM DINING – Vrijdagmarkt 7 – 2000 Antwerpen