Art of Chocolate – Belgian Master Classes

In het nieuwe gebouw verwelkomt het Choco Story Museum van Brussel de nieuwe “Art of Chocolate” school.

Van cacaoboon naar consument voor chocoladeprofessionals. Art of Chocolate organiseert dynamische masterclasses voor chocolatiers, ondernemers en iedereen met passie voor chocolade en interesse om te leren van de allerbeste experten, om zo hun vaardigheden op het gebied van chocolade naar nieuwe hoogtes te tillen.

De interactieve masterclasses zijn gefocust op de volgende thema’s: chocolade maken voor beginners of voor gevorderden, van cacaoboon naar chocoladereep, zintuiglijke ervaringen, innovatieve en premium producten creëren en het ontwikkelen van een succesvol chocoladebedrijf door de klantenervaring op de eerste plaats te stellen.

Het verhaal van de initiatiefnemers:

PEGGY VAN LIERDE: “Chocolade is een familiepassie. Ze stroomt al vier generaties door onze aderen. Toen mijn moeder in 1998 het eerste chocolademuseum in België opende, was dat voor ons een gelegenheid om onze voorliefde met een ruim publiek te delen. En om de kwaliteit van de Belgische chocolade in de verf te zetten. Aangezien ik journalist van opleiding ben, ligt de overdracht me na aan het hart.

Een bladzijde wordt omgeslagen voor het museum dat in 20 jaar tijd aanzienlijk gegroeid is. Deze nieuwe ruimte van 1800 m² biedt niet alleen de mogelijkheid om een van onze nationale paradepaardjes in de schijnwerpers te plaatsen, maar ook om bezoekers een immersieve, ludieke en smaakvolle ervaring te garanderen.”

CEDRIC VAN BELLE: “Ik verheug me op de opening van een nieuw museum in Brussel. Mijn vader die in de wereld van de chocolade werkt, verzamelt verwoed voorwerpen die met chocolade te maken hebben. Zijn passie is mijn werk geworden sinds we het Chocolademuseum van Brugge openden in 2004. Samen hebben we nog andere musea gecreëerd in België (dat van de lamp en het frietmuseum in Brugge), maar ook in het buitenland (in Parijs, Praag, Beiroet en Mexico).

Het museumaanbod in Brussel is al groot, maar met deze nieuwe Choco Story proberen we te beantwoorden aan de verwachtingen van de hedendaagse bezoekers: meer interactiviteit en beleving.”

Een fresco aan de ingang van het museum!

Het prachtige fresco aan de ingang van het museum, is het werk van SEYB, een kunstenaar uit Parijs die behoort tot het Brusselse collectief Propaganza.

Sébastien Dejancourt, alias SeyB, werd in 1973 geboren in Parijs. Al op jonge leeftijd geraakte hij geboeid door graffiti. Als getuige van de eerste generatie Parijse street artists, verdiept hij zich vanaf het begin van de jaren ’90 in lettering om zich vervolgens te specialiseren in decor en achtergrond.

Het PROPAGANZA-collectief is in 2012 opgericht en heeft als doel graffiti en straatkunst in België te promoten en te ontwikkelen. De vzw houdt toezicht op en verzamelt twintig ervaren kunstenaars met gevarieerde stijlen!

Ondersteuning voor artiesten Supervisie en hulp voor hun professionalisering. Door middel van verschillende activiteiten: tentoonstelling en publieke, private en commerciële decoratie. Het collectief wordt beheerd door Julien Piloy, al twintig jaar lang.

Elke kunstenaar, met zijn ervaring, is gespecialiseerd in een specifieke stijl zoals: trompes l’oeil, landschappen, fotorealisme, abstract, portretten, graffiti enz. De kunstenaars van het collectief komen uit het hele land (Nederlands, Waals en Brussel gecombineerd) en komen allemaal uit de street art / graffiti-achtergrond. We vechten voor muren van vrije expressie in grote steden en tegen het pejoratieve beeld dat het grote publiek heeft van grafische kunstenaars.

PRAKTISCH :

Choco-Story Brussel – Stoofstraat 41 – 1000 Brussel – Het is alle dagen, 7 op 7, geopend van 10 tot 18 uur.

De toegang bedraagt 9.5€ voor volwassenen, senioren en 12 tot 26-jarigen betalen 8.5€, kinderen tussen 6 en 11 jaar : 6.50€, kinderen beneden 5 jaar onder begeleiding van de ouders hebben gratis toegang. Voor groepen worden speciale prijzen gehanteerd. Voor een gids (enkel op reservering): betaal je 90 euro voor een bezoek van 1u30 (groep van maximum 25 personen). Er zijn ook gecombineerde tickets met Mini Europe, La Fonderie en Train World beschikbaar. De hele inrichting werd opgevat om ook mindervaliden een optimale toegang te verlenen. Dat kan via de lift naast de officiële ingang.