Auberge Saint Pierre – Wezembeek-Oppem

Dit restaurant werd ondergebracht in een oude gerestaureerde hoeve tegenover de St Pieterskerk in Wezembeek. Het gezellige dorpspleintje met enkele oude lindebomen, bloemperken en typische oude huizen geeft de prachtig gerenoveerde hoeve extra sfeer. Het interieur biedt een aangename Latijnse charme terwijl ook het zonnige terras extra ruimte geeft aan de restaurantzaal, maar evenzeer aan de andere banketzalen. De wijnkelder biedt dan weer de kans om de gasten in een kinky of gothic decor uit te nodigen.

De keuken functioneert helemaal op het klassieke ritme van dagverse kwalitatieve producten. Jarenlang dirigeerde Renzo Gualazzi zijn team met vaste hand en etaleerde op duidelijke wijze zijn passie voor de betere keuken, passie die tot uiting kwam in innovatieve en decoratieve gerechten, boordevol aroma en smaak. Kwaliteit op en top die de gasten erg waardeerden. Renzo liet de gasten de keuze uit een ruim assortiment suggesties, maar bood tegelijkertijd aanlokkelijke menuprojecten.

Ruim een jaar geleden besliste Renzo evenwel om zijn activiteiten terug te schroeven en werd het restaurant overgenomen door Salvatore Ingenito die vele jaren de plak zwaaide in restaurant Serenata in Zaventem, waar hij zijn gasten een rasecht traditioneel assortiment Italiaanse bereidingen aanbood.

Restaurant Auberge Saint Pierre kreeg door de overname een fris kleurrijk tintje en enkele minieme aanpassingen maar de gezellige huiselijke sfeer en de specifieke decoraties in de aanpalende zalen werden behouden. Salvatore deed bovendien afstand van zijn Italiaanse specialiteiten en verrast vriend en tegenstander met heerlijke decoratieve toetsen en inventieve smaakvolle Franse bereidingen. Een duidelijke kentering met leuke gastronomische bereidingen boordevol smaak en karakter. Een uitgesproken bewijs van vakmanschap en creatieve ingesteldheid die de vele trouwe gasten van het restaurant enkel toejuichen.

Chef Salvatore biedt naast zijn à la carte bereidingen een brede waaier van menu‘s, lunch of dagschotel 18€, 3 gangen menu aan 23€, 4-gangen ontdekkingsmenu 30€, het 4-gangen zaterdagmiddagmenu aan 28€, menu ‘plaisir’ 4-gangen 45€, met wijn 55€, bij elke gang zijn er bovendien twee keuzemogelijkheden, en een kreeftenmenu aan 60€. De ingebruikname van een eigen vivier biedt de chef bovendien de mogelijkheid om de kaart met dagverse schaaldieren, o.m. oesters te verruimen.

Benieuwd naar de culinaire items achter de vernieuwde en verjongde Auberge Saint Pierre gingen we op ontdekking en opteerden bij onze proeverij voor het menu ‘plaisir’.

Als introductie serveerde de chef een delicate carpaccio van Sint Jacobsvruchten getooid met ragfijne druppeltjes balsamico en mooie snippers van zomertruffel. Pittig mooi kruidig en erg smaakvol. Volgde voor onze overbuur een leuke trio carpaccio van zalm, zwaardvis en tonijn met subtiele toetsen van limoen. Wijzelf kozen voor de symfonie van de chef en kregen een carpaccio van rundvlees met zwarte truffel, Parmaham met meloen en eendenlever met confituur van rode ui en de onontbeerlijke toastjes. Gewoonweg heerlijk en verrukkelijk.

Het hoofdgerecht werd enerzijds een koningskabeljauw en anderzijds een waaier van gegrild rundvlees. De moot hagelwitte en dagverse kabeljauw kreeg een rijkelijke decoratie van gegratineerde aardappelpuree met prei en gulle toevoeging van grijze garnalen. Mooie smaaktoetsen die langzaam het zilte karakter van de kabeljauw en de garnalen aan de oppervlakte lieten komen.

De waaier van mooi gegrild en erg mals rundvlees kreeg een Toscaanse toets met garnituur van geroosterde gele aubergine, fijne pareltjes van huisgemaakte ketchup van tomaat, Parmezaan, kerstomaat, pittige aspergescheuten, crest en afgrond met mooi gevulde pastaschijfjes. Succulent en leuke combinatie van Franse gastronomie met delicate Italiaanse hints. Als nagerecht heb je de keuze uit een ruime kaasschotel of het dessert van de dag, ons viel een koude sabayon te beurt die het ruime smaakassortiment van het menu op sublieme wijze afrondde.

Een meer dan geslaagde ontdekking waardoor de Auberge Saint Pierre in het gamma ‘aanraders’, onbetwistbaar een plaats opeist.

Foto: chef Salvatore Ingenito met dochters Brenda en Doriana

Auberge Saint Pierre – Parvis Saint Pierre 8 – 1970 Wezembeek Oppem

Tel 02-731 21 79 – www.laubergesaintpierre.be

Gesloten op zondagavond en maandag

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

attente bediening

rijkelijk smaakpalet

decoratieve presentaties

aantrekkelijke menu’s

sfeervol interieur

Delta Brussel: 1 koksmuts

mooie Italiaanse keuken

elegant decor

aanrader