Back to school – recepten Sofie Dumont

Heb je ‘s avonds weinig tijd of even geen inspiratie? Met deze 3 eenvoudige recepten verover je de harten van kleine en grote kaasfanaten. Perfect als lunch, avondmaal of als surprise in de brooddoos.

Sofie Dumont bedacht 3 recepten waarvan de hele familie kan smullen. Vanuit de filosofie “weet wat je eet” doet Sofie niets liever dan kokerellen met verse, lokale en biologische ingrediënten. Sofie experimenteerde met een kaas van eigen bodem en brengt het zoete met het zoute van de Belgische Passendale Bio kaas samen tot enkele creaties waarvan àlle ogen aan tafel gaan blinken. Het resultaat? Simpele kaasrecepten, “in’t groot en in”t klein”.

100 % BIO, 100% LOKAAL

Passendale Classic Bio is een Belgische artisanale kaas die geproduceerd wordt in het gelijknamige West-Vlaamse dorp Passendale. De kaas heeft een laag zoutgehalte, een eetbare korst en is van nature zonder lactose. Bij de productie van Passendale Classic Bio wordt 100% Belgische biomelk opgehaald bij Belgische bioboeren die zich op maximum 50 km rond de kaasmakerij van Passendale bevinden. Hiervoor werkt Passendale samen met Biomelk Vlaanderen, een coöperatie van Belgische bioboeren. De bioboeren kiezen er bewust voor het gebruik van antibiotica aanzienlijk te beperken en hun dieren zoveel mogelijk te verzorgen met homeopatische middelen. De koeien beschikken over meer ruimte en staan zo veel mogelijk in de wei, meer dan 120 dagen per jaar.