Bakker Chambelland opent 2de Belgische vestiging in Gent

De Franse 100% gluten-vrije en 100% biologische bakker trekt een steeds groter publiek aan, ver boven alleen intolerante klanten.

Gent, Laurentplein : Het is op deze strategische locatie gelegen tussen het historische stadscentrum en een buurt in volle heropleving, het Zuid (Vlaanderenstraat-Zuidpark), dat de Franse bakker, bekend om zijn 100% glutenvrije bakkerij,op Belgische bodem net een tweede vestiging heeft geopend. Na de opening begin maart van een eerste vestiging in hartje Elsene, de levendige buurt van de VUB en ULB, heeft Chambelland ditmaal beslist om zich te richten op een stad die zich de laatste jaren ontpopte tot een nieuwe place to be voor de gastronomie.

Voor Arnaud Rasquinet en zijn vennoten, eigenaars van de franchise Chambelland voor de Benelux, heeft Gent zich snel opgedrongen als een logische en prioritaire keuze: « het is een enorm boeiende stad, met een bevolking die graag van gewoontes durft veranderen om nieuwe producten te ontdekken. In Gent misschien nog meer dan elders, appreciëren de mensen hun levenskwaliteit. Ze durven ook initiatief nemen om het dagelijks nog te verbeteren. » En Arnaud weet, hij die letterlijk verliefd werd op het project, nadat hij eerder gedurende 11 jaar een van de stuwende krachten was achter le Pain Quotidien in Frankrijk, hoe het geluk soms in kleine dingen zit, zoals puur genieten van een authentiek product.

Aan het hoofd van de nieuwe zaak op het Laurentplein staat Estelle Schelfthout. Estelle volgde een opleiding als bakker, pâtissier en chocolatier aan de COOVI in Brussel en verhuisde een paar jaar geleden naar Gent, een stad waar ze absoluut haar draai vond. Ze houdt er van de diversiteit en de ingesteldheid van de bevolking “ Voor mij is Gent een ideale stad om dit nieuwe concept te openen. De Gentenaars die nieuwsgierig zijn en liefhebbers zijn van gezond eten, zullen ons snel weten te vinden”, bevestigt Estelle.

Een glutenvrij brood dat mensen dichterbij elkaar brengt : Het is wellicht hetgeen wat Nathaniel Doboin en Thomas Teffri-Chambelland, ambachtelijke bakker en bloemproducent, twee vrije, creatieve en methodische geesten die Chambelland creëerden in 2014, de grootste voldoening geeft: een 100% glutenvrij en biologisch brood maken dat consumenten verenigt rond eenzelfde smaak die ze appreciëren, of ze nu gluten-intolerant zijn of niet. “ Niets is zo aangenaam als een echte epicurist te zien genieten van onze bakkerijproducten om hem dan te kunnen vertellen, “trouwens, ze zijn glutenvrij” bevestigt Arnaud.

Chambelland is een unieke bakkerij die in amper een paar jaar tijd de harten van talloze Fransen wist te veroveren met authentieke, van nature glutenvrije producten op basis van rijstmeel en andere granen. Vandaag is het BelgIë dus, dat van Brussel tot Gent, de verrukkelijke producten van de ambachtelijke bakker Chambelland mag ontdekken.

Gecontroleerde productie : Chambelland is de eerste 100% van nature glutenvrije bakkerij en patisserie uit de biologische landbouw. Ze wordt zowel geapprecieerd door mensen met een intolerantie als door levensgenieters. De kwaliteit van deze ambachtelijke bakker wordt gegarandeerd via een streng gecontroleerde productieketen. Rijst vormt een belangrijk bestanddeel van het brood en wordt geselecteerd in de Pô-vlakte, in structuren op mensenmaat die hoge eisen stellen wat betreft teelt, oogst en opslag. Het halfvolkoren of volkoren meel wordt gemaakt in de chambelland-molen en daarna gebracht naar de bakkerij, waar de producten ter plaatse worden bereid.

Lekker en gezond: Elk product van Chambelland wordt met veel passie gemaakt in de bakkerij. In de elegante Gentse boetiek ligt de nadruk op welzijn en genot. Je kunt er vanaf 4 oktober alle overheerlijke en evenwichtige recepten ontdekken. “Of ze nu coeliakie of een intolerantie hebben of gewoon verlekkerd zijn op zoetigheden en huisgemaakt brood, onze klanten stellen onze producten erg op prijs,” vertelt Arnaud Rasquinet.

De troeven van glutenvrije producten op basis van rijstmeel? Eerst en vooral zijn ze goed voor de lijn. Rijst is een zetmeelhouder met weinig lipiden en een lage glycemische index. Deze bron van plantaardige eiwitten bevat complexe koolhydraten die geleidelijk aan vrijkomen in het lichaam. Die laatste geven je een verzadigd gevoel en zorgen dat je geen honger hebt tussen twee maaltijden door. Volkorenrijst is ook nog eens een energiebom boordevol vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen die de risico’s op hart- en vaatziekten beperkt. Glutenvrije rijst kan dus gerust zonder mate gegeten worden door personen met coeliakie of een glutenintolerantie.

A la carte : Deze unieke bakkerij beweert niet alleen glutenvrij maar ook, en vooral, lekker te zijn dankzij haar ruime waaier aan brood en gebakjes. Het sterproduct is uiteraard het brood op basis van rijstmeel en boekweit. Je vindt er acht verschillende soorten aangeboden in achtsten, vierden, helften of per stuk, elk met een verrassend lage, brede vorm. Origineel is ook het vijfgranenbrood (volkoren rijst, boekweit, maanzaad, zonnebloemzaad, lijnzaad, sesamzaad) of het atletenbrood (abrikozen, vijgen en hazelnoten). De botercroissant staat niet op de kaart, maar je kunt er wel genieten van focaccia, pissaladière, chambelline, chouquettes, kramiek, muffins of taarten en tartelettes. Nu alleen nog proeven … en smullen!

CHAMBELLAND – Open van dinsdag tot zondag van 7u30 tot 19u30

François Laurentplein 4 / 9000 Gent – +32 (0)9 22 09 922 – chambelland.com