Sandra Bekkari x Xavies: een match made in granola heaven

Als je de Belgische granolaprinses samenzet met de “Nooit meer diëten”- queen, dan komen daar vonken van. Of beter gezegd, drie nieuwe granola’s die qua smaak en kwaliteit voldoen aan de hoogste eisen van Sandra Bekkari en Xavie Battel samen. Het resultaat van de samenwerking tussen deze leading foodladies is een suikervrije cashewnoten-pompoenpitten granola, een licht gezoete, crunchy hazelnoot-amandelvariant en een pittige granola met kurkuma en quinoa.

Het moest er ooit van komen: Sandra’s granola!

Voor Xavie Battel startte het verhaal van haar granolalabel Xavies’ vanuit het goede voornemen om minder suikers te gaan eten. Dat gezonder leven begint bij een gezond ontbijt is ook voor Sandra Bekkari zo klaar als een klontje.

“Met een goed ontbijt zet je meteen de toon voor de rest van de dag. Wie zoet begint, verlangt de hele dag naar nog meer zoet. Kies daarom voor een ontbijt dat je veel en lang energie geeft en een voldaan gevoel bezorgt. Mijn favoriet ontbijt tijdens de werkweek? Natuuryoghurt met vers fruit en granola. Samen met mijn gezin geniet ik elke ochtend van een heerlijk en voedzaam ontbijt. Ik kan mij niet voorstellen dat ik de dag zou beginnen zonder een evenwichtig ontbijt. Samen met Xavie heb ik enkele granola’s ontwikkeld die perfect passen binnen een SANA levensstijl.”

Sandra Bekkari vond in Xavie Battel een gelijkgezinde, gezonde geest die dezelfde hoge eisen stelt als zijzelf qua kwaliteit en smaak. En zo ontstond Sandra’s granola: drie varianten ambachtelijke granola naar het recept van Sandra Bekkari, gemaakt ten huize van Xavies’.

Xavies’ en Sandra Bekkari proudly present:

Cashewnoten – Pompoenpitten: Deze heerlijke SUIKERVRIJE granola is de perfecte starter voor een energieke dag. Sandra en Xavie ontwikkelden deze granola met twee belangrijke vereisten in gedachten: ze wilden beiden een suikervrije variant die zou verrassen met zijn diepe, volle smaak. De geroosterde cashewnoot blijkt zonder meer verrukkelijk in combinatie met de diepe nootachtige smaak van de pompoenpitten.

Hazelnoot – Amandel : Een heerlijke, licht gezoete granola boordevol vitamines, mineralen en vezels om de ochtend fit en vol energie door te komen. Lekker krokant geroosterde havervlokken, noten en zaden, overgoten met een klein scheutje agavesiroop. Extra hazelnoten en amandelen zorgen voor een crunchy bite.

Kurkuma – Quinoa: de hartige favoriet van Sandra : Zeker weten, deze hartige granola met kurkuma is wat altijd al ontbrak in je soep, salade of gegrilde groentjes. De kruidige havermout en quinoa met de krokante mengeling van noten, pitten en zaden staan garant voor een pittige twist in je gerechten. Met de groetjes van Sandra Bekkari.

Frisse salade met zalm en avocado… én Sandra’s Kurkuma-Quinoa granola!

Ingrediënten voor 2 personen: 1 avocado, 200g gerookte zalm, trosje radijsjes, frisée salade (of rucola), 1/2 komkommer, tuinbonen, Sandra’s Kurkuma Quinoa granola

Voor de dressing: 3 eetlepels volle Griekse yoghur, sap van 1/2 limoen, 4 takjes fijngesneden dille, 4 takjes versnipperde munt, peper & zout

Ontpit de avocado en snijd in dunne reepjes. Maak lange slierten van de komkommer met een dunschiller. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Verspreid de salade en de zalm over een bordje, voeg de radijs, avocado en komkommer toe. Meng alle ingrediënten voor de dressing en giet over de salade. Werk af met enkele takjes verse dille én de Kurkuma Quinoa granola voor extra crunch en pit.

De granola van Sandra Bekkari is te koop sinds 1 oktober via www.xavies.be, bij Delhaize en via geselecteerde speciaalzaken. Verkoopprijs: 6,99 euro.