Bar Brasserie Link 21

vernieuwd culinair laadpunt tussen Antwerpen en Hasselt

 

Sinds de oprichting in 2004 is de Bar Brasserie Link 21 uitgegroeid tot een referentie op het vlak van keuken en gezelligheid in Herentals en omgeving. Zowel zakelijke als particuliere klanten vinden hun gading in het uitgebreide culinaire aanbod en in de hartelijke en warme sfeer. De Bar Brasserie mag dan ook rekenen op een erg trouw klanten- én personeelsbestand.

Januari 2024 is een mijlpaal in het Link 21-verhaal. Na grondige renovatiewerken en een volledige make-over heropent de Bar Brasserie de deuren met het vizier volop op de toekomst gericht. Link 21 is nu nog meer future proof en klaar om de vaste en occasionele gasten de komende decennia een wauw-ervaring te bieden.

De ervaring start op de weg ernaartoe

Link 21 is een hoogwaardige en tegelijk toegankelijke Bar Brasserie op een verrassende locatie in Herentals. De Bar Brasserie ligt letterlijk op een steenworp van de E313, de snelweg tussen Antwerpen en Hasselt, en in het hart van de bruisende industriezone van Herentals, aan de afrit 21. De weg die bezoekers volgen naar de Bar Brasserie is een ontdekkingstocht op zich en het contrast tussen de buiten- en de binnenkant maakt deel uit van de Link 21-ervaring. Na een rit door een ietwat kleurloze industriële omgeving worden bij binnenkomst alle verwachtingen overtroffen. “Wat wij vooral willen bereiken? Onze gasten verbluffen op meerdere vlakken: het interieur, de keuken, de wijn, de formules voor groepen… en dat alles op een toegankelijke manier zonder elitaire allures”, aldus zaakvoerder Cédric Goris die al meer dan 10 jaar de leiding van Link 21 in handen heeft.

Kosmopolitisch interieur

Het interieur is een samenspel van invloeden uit de hele wereld, een ensemble van warme tinten in een decor dat uitnodigt om alle zintuigen te laten verwennen. Kortom, een streling voor het oog en voor de ziel, mede vorm gegeven door Charlotte Wastiau, Interior Architect en Designer van het bureau Wilma-Wastiau: “Link 21 bestaat uit verschillende gezellige hoekjes en eilandjes met telkens een andere sfeer en een andere invalshoek. De grootste uitdaging was om de talrijke factoren eigen aan een horecaproject samen te gieten in één harmonieus geheel.”

Deze opdracht was een kolfje naar de hand van Charlotte. Het resultaat? Een casual sfeer met een gezonde dosis trendy vibes. Het pronkstuk? De bar uit Italiaanse Calacatta Viola marmer, geïnspireerd op de Angelina Bar in Hanoi (Vietnam). Zelfs de toiletten zijn een destination. Het thema van de damestoiletten is opgebouwd rond een roze poederkamer waar menig beautysalon jaloers op zou zijn. In de mannentoiletten zijn de urinoirs sierlijke kunstwerken die zelfs met de bezoekers in dialoog gaan. “We hebben bij Link 21 niets aan het toeval overgelaten en tijdens deze totaalrenovatie werden zelfs de menukaarten en de huisstijl aangepakt”, aldus Charlotte, die een deel van haar inspiratie haalde uit de jaren dat ze zelf in Parijs woonde.

Productkeuken met internationale én lokale toetsen

Het tegelijk stijlvolle en uitgebalanceerde karakter van het interieur is ook terug te vinden in de keuken en in het uitgebreide wijnaanbod. De menukaart biedt een kosmopolitische mengelmoes die wonderwel fuseert met de Kempense roots. De gerechten zijn bijna uitsluitend homemade en de ingrediënten zijn afkomstig uit de korte keten. De pure productkeuken nodigt de bezoeker uit om aan food sharing te doen en is zowel geschikt voor een snelle hap tijdens de lunch als om uitgebreid te tafelen. Een voorbeeld? Pizza’s recht uit een eigen ambachtelijke pizzaoven, de eyecatcher in de keuken.

Meer dan 620 wijnreferenties

De zaakvoerders zijn wijnliefhebbers en -verzamelaars en die passie delen ze in overvloed met de gasten. Nog voordat de bezoekers hun jas hebben uitgedaan, worden ze visueel verwend met een wijnkamer die de show steelt in de inkomhal. Dat is nog maar het begin. De indrukwekkende wijntoren en de ready-to-drink wijnkasten in de Bar Brasserie zelf zijn een schatkist met ruim 620 referenties. Puur een opbod van wijnen met een zo hoog mogelijk prijskaartje? Geen sprake van. Het aanbod in de fluwelen wijnbijbel start met betaalbare wijnen vanaf 32 euro per fles die echter niet moeten inboeten op verrassing en op originaliteit.

Ook voor de ervaren wijndrinker is Link 21 een bestemming die de omweg waard is dankzij het overweldigende aanbod, een unicum voor een Bar Brasserie. De collectie bevat wijnen van minder bekende huizen tot prestigieuze domeinen met flessen tot 3.000 euro voor wijnen op leeftijd. Wie de ontdekkingstocht een avontuurlijk kantje wil geven, kan kiezen uit de “Sommelier’s choice”, een minutieuze samenstelling van wijnen die ook beschikbaar zijn per glas.

Private dining

Speciaal voor gasten die privacy hoog in het vaandel dragen, biedt Link 21 nog een bijzondere mogelijkheid aan. De ‘Private Dining’-ruimte is een apart gelegen Triple A-locatie mét uitzicht en verbinding met de Bar Brasserie en tegelijk met de intieme sfeer die zich uitstekend leent voor private gelegenheden.

Link 21 is een Bar Brasserie met cachet, maar zonder opgeschroefde allures. “Iedereen is welkom in de Bar Brasserie: zakenmensen, reizigers, gezinnen, vrienden, koppels, take away-klanten, groepen,… eigenlijk iedereen met een jong hart die graag van het leven geniet en die graag op een positieve manier verrast wordt”, aldus Cédric Goris.

De beste reden om bij Link 21 binnen te komen? Thuis is “thuis”, maar hier is het beter.

Praktische informatie : Link 21, Cédric Goris (zaakvoerder) – Welvaartstraat 14-1 bus 13 2200 Herentals – 014 28 30 40 – info@link21.bewww.link21.be

Openingsuren: Maandag tot vrijdag: vanaf 11u, zaterdag: vanaf 17u. Gesloten op zon- en feestdagen.