Bavet gaat over de grenzen heen

Goed nieuws voor alle Bavet-lovers: Bavet’s awesome spaghetti bowls zijn vanaf nu te vinden in 2 compleet nieuwe steden! Bavet gaat over de grenzen heen, de landsgrens én de taalgrens – Maastricht en Luik zijn voor Bavet de 2 new kids on the block!

Wie denkt aan genieten van een heerlijk bord spaghetti in een ongedwongen sfeer met een vleugje vintage en rock ’n roll, denkt meteen aan Bavet. Vanaf eind oktober – begin november zal Bavet aanwezig zijn in Luik en vanaf 21 september ontmoet Bavet de Maastrichtenaren!

Het spaghetti concept Bavet kende de afgelopen jaren een enorme groei. Met deze 2 nieuwe vestigingen staat de teller van het aantal Bavet restaurants momenteel op 12, en dat in 7 verschillende steden. Elk restaurant vertelt een eigen verhaal en bovendien kan je er niet alleen genieten van een overheerlijk bord spaghetti maar zet Bavet ook sterk in op beleving, community building en de lokale cultuur. Zo zal je in Bavet Maastricht kunnen proeven van het lokale biertje Nova 7 van Brouwerij Zuyd en een Vedett fluitje van 20cl. ‘De Bavet’, The Bib’ is er nog niet gekend, ‘De Slabber’ dan weer wel. Binnenkort leren de Maastrichtenaren beslist ook meer dan een woordje Westvlaams #wearenotresponsibleforstainsonyourshirt of beter ‘Veer zien neet verantwoordelek veur spatte op dien humme’.

DOE DIE SLABBER MAAR OM

Vanaf 21 september is het fast casual concept van Bavet aanwezig in Maastricht, het allereerste buitenlandse avontuur voor Bavet. In een geweldige hoekpand op de Markt ontvangen ‘The Baveteers’ hun gasten met open armen. Op het menu, een nostalgische LP, vind je drie soorten spaghetti (wit, volkoren en glutenvrij) en een verscheidenheid aan sauzen. Er is de klassieke bolognese, de pikante versie, eentje met kippengehakt, een kaassaus of veggie Bolognese… voor elk wat wils! Meatlovers, veggies, vegans, flexitarians, iedereen is welkom bij Bavet. Daarbovenop zijn er a looooot of toppings. ‘Create your own’ is hier typisch: kies je spaghetti, je favoriete saus en top it off met heerlijke toppings zoals rucola, spek of meatballs. Evengoed kan je kiezen voor Bavet’s ‘Special Combinations’!

Traditiegetrouw heeft elk Bavet restaurant een eigen muze. Dit keer wordt de muze gekozen door de bezoekers zelf! Dankzij een QR-code zal je tijdens je bezoek je stem kunnen uitbrengen over wie er levensgroot op de muur zal prijken. Binnen enkele weken wordt de tot nu toe lege muur geïllustreerd met een door het volk gekozen muze van de hand van illustrator Sjoerd Verbeek. Daarnaast voorzag Sjoerd er ook al een prachtig mural geïnspireerd op typische Maastrichtse elementen.

Bavet zet in op experience en dit onder de vorm van ‘Bavet Carpet’: leuke avonden waarbij muziek of comedy wordt gebracht. Momenteel moeten we wat voorzichtig zijn en zorgen we met de ‘Bavet Roulet’ – een Russian Roulette – voor allerlei leuke prijzen.

BONJOUR BAVET!

‘Een Bavetje doen’ in Luik zal mogelijk zijn vanaf eind oktober – begin november. Hiermee opent Bavet haar eerste restaurant in Wallonië en gaat zo over onze taalgrens heen. De hoofdstad van de gelijknamige provincie is hiervoor de uitgelezen plaats dankzij het bruisend historisch centrum. Dit keer niet gevestigd in een hoekpand, maar het restaurant onderscheidt zich door middel van een specifieke eigenheid en authentieke gezelligheid. Als muze zal Georges Simenon het restaurant alle eer aan doen!

Het spaghettirestaurant in Luik zal ingewijd worden met de wielerklassieker Bavet – Bastenaken – Bavet. Samen met een Covid-proof groep van 20 personen zal Bavet’s Founder & Concept Guardian Peter Van Praet deze pittige 250 kilometer afleggen en de fans zullen deze wielertour live kunnen volgen. Zolang men bezig zal zijn aan de tour zal Bavet trakteren met gratis spaghetti.

Later dit jaar zal Bavet ook openen in Mechelen (nieuwe stad) en een nieuwe locatie inwijden te Leuven (waar het reeds sterk gekend was).

In 2015 werd Bavet tot het leven geroepen door oprichter en concept guardian Peter Van Praet. Bavet is een collectie restaurants die een beleving genereert aan beide kanten van het tafelgebeuren, dit door middel van heerlijk op smaak gebrachte spaghetti. Elk Bavet restaurant onderscheidt zich door door een specifieke eigenheid en is telkens ondergebracht in een karaktervol hoekpand met respect voor de omgeving. Het concept ‘Made For Friends’ weerspiegelt zich in een doorgedreven beleving en community building in elk restaurant met een vintage rock ‘n roll vibe.

Bavet is aanwezig in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven, Luik & Maastricht. In Antwerpen heeft Bavet twee vestigingen, in Gent en Brussel zijn er drie Bavet-restaurants. Later dit jaar gaat men openen in Mechelen.