Inspiratie voor een heerlijke herfstbrunch

IN DE HOOFDROL: DE GLOEDNIEUWE ST MÔRET BIO

De dagen worden korter en de herfst komt binnen gewaaid. Tijd om lekker lang uit te slapen en te genieten van een heerlijke brunch. Met de brunchtoppers van The Messy Chef scoor je pas echt punten. Jelle Beeckman trok zijn koksvest aan en schudde een duo van smakelijke recepten met St Môret BIO® uit zijn mouw. Trek jouw keukenkasten open, met enkele eenvoudige ingrediënten kan je deze lekkernijen meteen te bereiden.

EI-MUFFINS MET SPEK, KNOLSELDER, WALNOOT ST MÔRET BIOCROQUE MET ST MÔRET BIO, CHOCO & PEER

Een hartige muffin op basis van eieren met een verrassend frisse biologische kaastwist. In slechts 15 minuten tover jij deze lekkernij op tafel. Uniek in de muffinrangorde, maar een smaakbom van formaat.

Ingrediënten voor 8 kleine muffins: 1 vlootje St Môret BIO – 6 eieren – 1/2 eetlepel gehakte rozemarijn – 120 g knolselder – 3 sneetjes gerookt spek – 1 klontje boter –    2 eetlepels walnoot – Peper en zout

Bereiding: Verwarm de oven op 180 graden. Schil de knolselder. Snijd de knolselder in plakjes en daarna in fijne blokjes. Snijd het gerookt spek in fijne blokjes en hak de walnoten. Smelt een klontje boter in een kleine pan. Bak het spek samen met de knolselder. Kruid met peper en een klein snufje zout. Voeg de rozemarijn toe en laat rustig bakken tot de knolselder gaar is. Voeg de St Môret BIO toe en roer om. Kluts de eieren in een grote kom. Voeg vervolgens de walnoten en het knolseldermengsel toe.Giet de vulling in de kleine vormpjes en plaats ongeveer 15 minuten in de oven. Serveer koud of lauwwarm.

ST MÔRET BIOCROQUE MET ST MÔRET BIO, CHOCO & PEER

De guilty pleasure goden waren goed gezind, want geef toe, bestaat er iets beter dan een croque met verse kaas én chocolade? Je hoeft absoluut geen keukenprins(es) te zijn om dit tot een goed einde te brengen. Haal het brood boven en smeren maar!

Ingrediënten voor 4 croques : 8 sneetjes brood (naar keuze) – Klontje boter – 150 gram chocolade – 50 gram hazelnoot – 1 vlootje St Môret BIO – Snufje zout – 1 peer

Bereiding: Snijd de korstjes van het brood. Rooster de hazelnoten kort in een droge pan en hak ze daarna fijn met je mes of met een kleine keukenrobot. Doe de St Môret BIO in een glazen kom samen met de chocolade. Kruid met een klein snufje zout. Zet 2 minuten in de microgolfoven. Voeg de hazelnoten toe en roer het chocolademengsel goed door met een spatel. Giet in een leuk potje en laat opstijven in de koelkast. Snijd met een mandoline of met een scherp mes dunne plakjes van de peer.- Neem telkens 2 sneetjes brood. Smeer ze in met het chocomengsel en leg er de plakjes peer tussen. – Smelt een klontje boter in een grote pan. Bak de croque krokant langs beide kanten en serveer.

Vind nog meer recepten met St Môret® op de website www.ilovecheese.be.