B’Comme & Di’Vino: twee nieuwe gastronomische afspraken in Louvain-la-Neuve

Met de opening van het nieuwe Martin’s Agora resort krijgt Louvain-la-Neuve meteen twee nieuwe culinaire trendsetters. B’Comme is een brasserie die zich toelegt op een gezonde en smaakvolle keuken, terwijl wijnbar Di’Vino een degustatieruimte werd die eveneens openstaat voor workshops en ateliers.

B ‘Comme is een brasserie die Belgische specialiteiten opnieuw centraal stelt en opteert voor producten uit de korte ambachtelijke keten en biologische ingrediënten. Garnaalkroketten, fondue Oud Brugge en Chimay Blue, kalfsvlees Blackwell gerookt op hooi, Noordzeetong meunière op boerderijboter en handgesneden frietjes, echte Luikse salade, waterzooi, kreeft tartufata, chocolademousse … en talloze andere gerechten, kortom het ‘100% zelfgemaakte’ menu staat vol met creaties die traditie en creativiteit combineren, bovendien is er aandacht voor kleine details zoals mensen met allergieën en kinderen.

Chef-kok Olivier Grégoire is een purist, een fan van verse producten en ‘natuur’ die (h)eerlijke creaties bereidt met respect voor natuurlijke en authentieke smaken. De kwaliteitsvereisten deinen uit o.m. naar zijn sauzen, opmerkelijk licht en steeds apart worden geserveerd om de natuurlijke rijkdommen en smaken van vis en vlees te ‘denatureren’ of om hun delicaatheid niet te verbergen. Olivier is bovendien fan van verse tuinkruiden en de subtiele toetsen van aromatische kruiden.

Olivier heeft zijn expertise aangescherpt achter de schermen van grote huizen Brussel (Trente Rue de la Paille, Villa d’Este en La Maison du Boeuf in het Hilton) en La Hulpe (La Salicorne). Expertise die zich profileert in verfijnde kwalitatieve creaties boordevol smaak.

De centrale ligging van B’Comme zorgt voor een ideale lunchlocatie, maar evenzeer voor een smakelijke pauze bij het winkelen, een etentje voor of na een show, concert of film of gewoonweg als een plek om heerlijk te genieten in een unieke omgeving. Prijs à la carte 35 €. Lunch 23 € per persoon (2 gangen) keuze tussen 3 voorgerechten en 3 gangen of tussen 3 gangen en 3 voorgerechten. 27 € per persoon (3 gangen) met keuze uit 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts.

De Di’Vino-wijnbar is gevestigd in een heldere oranjerie die uitkomt op de groen aangelegde binnenplaats van het resort en biedt een uitgebreide wijnkaart geselecteerd door gepassioneerde sommeliers. De Di’Vino wijnbar, volledig in glas, biedt tientallen wijnen waaronder een prominente selectie Italiaanse wijnen. Een selectie van 16 wijnen wordt aangeboden voor zelfbediening “Enomatic”. Op gastronomische leien worden de juwelen van de Belgische gastronomie voorgesteld om de proeverij te begeleiden. Met zijn massief eiken vloeren, granieten afwerkingen en piano, combineert de ‘Di’Vino’ warmte en rust in een gezellige sfeer. Het biedt u 3 verschillende sferen: salon en zaal met 50 tafels, een gezellige lounge en een aanrecht op hoge krukken. Sinds september verwelkomt ‘Di’Vino’ elke 1e en 2e dinsdag van de maand de musical Bubbles’, concerten-drankje (als een afterwork) georganiseerd in samenwerking met Farm Biéreau.

Voortbouwend op de formule van de wijnbar, biedt B’Comme twee culinaire workshops per week, geleid door chef-kok Olivier Grégoire. Het is de bedoeling om op deze workshops ook regelmatig andere koks uit te nodigen om de globale culinaire horizon te verruimen en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Deze workshops staan open voor maximaal 10 personen.

Wij kozen bij onze proeverij voor oesters en een carpaccio van rundvlees als voorgerechten, een bereiding van zeewolf en ragout van sint jacobsvruchten als hoofdgerecht, om af te sluiten met een traditionele Belgische dame blanche en een knapperige tarte tatin.

De Guillardeau oesters, zeer fris en leuke zilte smaak, waren erg lekker, jammer dat het oestervorkje wellicht in overdreven ijver om een perfecte hospitality te creëeren over het hoofd werd gezien. Onze carpaccio van Angus rundvlees met garnituur van verse mango, koriander, sesam en limoen, bleef heerlijk smaakvol en groeide uit tot een mooie combinatie met uiteenlopende smaakaccenten die door chef Olivier Grégoire tot een mooi geheel werden samengebracht.

De gebakken zeewolf met pistou saus en risotto van winterse groentjes, bleef ondanks het lenteweer, gewoonweg heerlijk. Een mooie smaakvolle portie waarbij andermaal het natuurlijke zilte origine van de zee werd gerespecteerd. Onze ragout van sint jacobsvruchten op bretoense wijze met jus van schaalvruchten kan eenvoudig worden samengebundeld in een ‘succulente’ combinatie. Smaaktoetsen en decoratieve hints in één bord, een leuke bekroning van de creativiteit van chef Olivier Grégoire.

Als wijnsuggestie werd een Bourgeuil 2017, Domaine des Chesnaies- Lamé Delisle Boucard, voorgesteld. Een mooie frisse wijn die inderdaad een perfecte pairing vormde met onze selecties en volop de smaaktoetsen van de gerechten uitdraagt.

B’Comme & Di’Vino – Cours Michel Woitrin 4 – 1348 Louvain-la-Neuve

+32 (0) 10 77 48 05 – Open 7/7 van 7u tot 22u30 – Parking Grand Place op 3 minuten

Culinaire commentaren:

Tasted4you: 3 minutes

modern, smaakvol een aangenaam kader

vriendelijke, attente bediening

smaakvolle en succulenten creaties van Olivier Grégoire

absolute aanrader