Restaurant Loungeatude – Louvain-la-Neuve

Aan de rand van universiteitsstad Louvain-la-Neuve, in een prachtige groene omgeving, ben je welkom in LOUNGEATUDE, een restaurant waar je de tijd kunt nemen om te leven, jezelf kunt zijn en tot rust kunt komen. Een ideale plaats voor een ontmoeting, met mooi gedekte tafels en een geraffineerde inrichting.

Met de gezellige salon – mét open haard – is LOUNGEATUDE al 11 jaar een unieke gelegenheid in Waals-Brabant, waar gezelligheid en kwaliteit hand in hand gaan. Eigenlijk een beetje als thuis dus…!

Het idee kwam van Paul van Havere, die in 2005 een nieuwe aanpak in de horecasector lanceerde. Het was duidelijk dat hij een dubbele bedoeling had. Om te beginnen wilde hij, in tegenstelling tot de restaurants in de stad, een kalme, rustgevende sfeer creëren in een groene omgeving. Daarnaast wilde hij dat zijn klanten het restaurantbezoek beschouwden als een echt uitje, een echt plezier. Daarom bedacht hij een plek waar je volop de tijd neemt, niet alleen voor een cocktail, maar ook om van een verzorgde kwaliteitsmaaltijd te genieten, net als thuis.

De echte vernieuwing is dan ook onbetwistbaar dat LOUNGEATUDE evenveel ruimte geeft aan de salon als aan de eetkamer. De ‘bar’ en het ‘restaurant’ zul je niet vinden, hier heten die inderdaad ‘salon’ en ‘eetkamer’.

Naar LOUNGEATUDE ga je voor het concept, de inrichting, de kwaliteit van de ontvangst, de service en de gerechten. Je kiest dit restaurant om samen met familie of vrienden te genieten. Voor een zakelijke ontmoeting of om rustig en zonder nieuwsgierige blikken te onderhandelen.

Het concept omvat onder meer een gastvrije en comfortabele salon, compleet met bibliotheek en open haard. Een terras, beschut tegen nieuwsgierige blikken en gelegen op het zuidwesten. Twee enorme parasols beschermen je hier tegen de zon. Een eetkamer waar de tafels comfortabel ruim uit elkaar staan. Een deel van de tafels is rond de open haard geplaatst. De draaistoelen zijn comfortabel en zijn voorzien van armleuningen.

In 2010 is er een nieuwe, volledig ingerichte ruimte voor 200 personen in gebruik genomen in de kelderverdieping. Deze is specifiek bedoeld voor werkvergaderingen, seminaries, lezingen, privé-avonden en culturele activiteiten. Vandaar ook de naam: BAB’L ruimte (Business-After Business Lounge). Een prima plek… voor een babbel!

LOUNGEATUDE opende zijn deuren en werd het eerste ‘echte’ restaurant in de universiteitsstad Louvain-La-Neuve. De inrichting en aankleding van het gebouw werden grondig onder handen genomen om er een uitmuntend restaurant van te maken, dat tegelijk een gezellige ontmoetingsplaats moet zijn waar men zich totaal kan ontspannen. Om zijn concept nog krachtiger te maken omringde Paul zich met specialisten.

Enige tijd terug kreeg Loungeatude een nieuw team met chef Jamal Aïchi als teamleader. Jamal Aïchi is een echte knokker, een doorzetter, die ook nog eens barst van het talent. Zijn onmiskenbare ervaring in de keuken is daar het perfecte bewijs van. Hij stond aan het fornuis in verschillende prestigieuze Belgische restaurants, zoals Le Sermon (Brussel) en Bruneau (Brussel), en werkte hij samen met chef-koks als Eddie Van Maele, Michel Beyls en Claude Noyon. Zijn specialiteit is zijn kooktechniek waarbij hij de ‘Franse school’ alle eer aandoet en zijn onvoorwaardelijke voorkeur voor verse, lokale seizoenproducten.

Op een relatief korte periode wist Jamal reeds menig fijnproever optimaal te verwennen. Naast zijn gedrevenheid en passie als chef van Loungeatude werd Jamal geselecteerd als een van de vijf finalisten die het tegen elkaar zullen opnemen in de 67ste editie van de prestigieuze ‘Eerste kok van België 2020’, een wedstrijd van de gastronomische Club Prosper Montagné.

Bij onze proeverij selecteerde Jamal als voorgerecht een paling in ’t groen. Geen traditionele bereiding maar een totaal persoonlijke benadering die in een leuk glaasje wordt geserveerd. Jamals groene paling is een heerlijke mousse met wasabi en mika manderijntjes, getooid met een mooi knapperig krokantje van quinoa.

Het tussengerecht werd een prachtig kunstwerkje, uiterst decoratief. In deze panna cotta brengt Jamal, bospaddenstoeltjes, eetbare tafelbloemetjes, jonge scheuten en hints van kastanjes samen, het werd een zeer succulente en lekkere creatie die de smaakpapillen bijzonder wist te bekoren.

Het hoofdgerecht werd een heerlijk malse, mooi rosé gehouden tournedos met leuk garnituur die het smaakfestival van de panna cotta een mooi verlengstuk meegaf. Als afsluiter een chocoladetaartje, 43% pure Venezolaanse chocolade, met leuk toefje van kastanje en een pittige maar delicate sorbet van kriek. Heerlijk!

Restaurant Lougeatude – Scavé du Biereau 2 – 1348 Louvain-la-Neuve

Tel 010-456462- www.loungeatude.be – Gesloten zaterdagmiddag en zondag

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

smaakvolle en succulente bereidingen

sfeervol gezellig interieur

persoonlijke interpretaties van klassieke gerechten

Michelin:       eigentijds restaurant

trendy interieur met opvallende kleuren

interessante bierassociaties

GaultMillau:  13/20

inventieve gerechten

vakkundig verzorgde presentaties

evenwichtige wijnkaart

Delta:             1 muts

fraai, cosy interieur

lekkere keuken