Beste Brusselse garnaalkroket

Cédric Mosbeux wordt jurylid in de Brusselse wedstrijd rond de beste garnaalkroket. Inschrijvingen editie 2020 zijn open.

 

Cédric Mosbeux wist de voorbije twee edities de eretitel van “Beste Brusselse garnaalkroket” in de wacht te slepen. Daarvoor ontving hij zopas een onderscheiding én een plaatsje in de jury voor de derde editie. visit.brussels dat deze wedstrijd organiseert en voor de award zorgde, opende meteen ook de inschrijvingen voor derde editie van de wedstrijd, die op 21 november 2020 wordt beslecht.

Op 22 oktober 2018 organiseerde visit.brussels de eerste editie van de Brusselse wedstrijd rond de beste garnaalkroket. De tweede editie liep in het kader van het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX. Er kwamen toen heel wat nieuwe kandidaten in de Top 10 terecht. Denk bijvoorbeeld aan: The 1040, Beaucoup Fish, Le Rossini, Les Caves d’Alex, Loa, Aux Armes de Bruxelles, Racine Carrée, Les Petits Bouchons en les Brasseries Georges.

In 2019 namen negentien horecazaken deel: The 1040, Aux Armes de Bruxelles, Beaucoup Fish, Les Brasseries Georges, Callens Café, Les Caves d’Alex, Chez François, Chez Gaspard, Chez Léon, Chez Ta Mère, Cospaia, Fernand Obb Delicatessen, Lola, Ma Jolie, Le Patio, Les Petits Bouchons, Racine Carrée, Le Rossini en Sanzaru.

Brusselse restaurateurs die willen meedingen naar de titel van “Beste Brusselse garnaalkroket” kunnen zich aanmelden tot en met 20 september 2020. Inschrijven kan via een mailtje naar: a.mathelot@visit.brussels. Deelnemers moeten aan diverse criteria beantwoorden: o.m. uitbater zijn van een restaurant, taverne, winkel of foodtruck op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest én huisbereide garnaalkroketten op de kaart aanbieden.

De beoordeling gebeurt door een jury van culinaire journalisten die wat ze proeven in een evaluatierooster zullen rangschikken. De punten worden toegekend op basis van verschillende criteria, waaronder de knapperigheid, de smaak en de kwaliteit van de garnalen.

De winnaar van deze nieuwe editie mag een heel jaar lang de titel “Beste Brusselse garnaalkroket” voeren.