Smakelijke avonturen voor kleine foodies

Welkom in de wondere wereld van geuren en kleuren, smaken en texturen. Het Belgische kindervoedingslabel Sienna & Friends specialiseert zich in biologische smaakbommen voor baby’s vanaf 6 maand. Geen ‘prefab’ maaltijden, maar talloze kruidige voedingsmiddelen om snel een zelfgemaakte lekkere maaltijd op tafel te toveren. Wegens groot succes wordt het gamma uitgebreid met aromatische groentesauzen met liefde gemaakt, mini grissini, tomatensoep met tijm en speltpasta. Dé lifehacks voor ouders die de smaakontwikkeling van hun mini serieus nemen.

Maxi culinaire ontdekkingstocht voor mini’s

Een kind (op)voeden is één groot avontuur. Eerst eten ze alles en na flink wat maanden weigeren ze iets nieuws te proberen of kwakken ze hun bord met een pruilmond op de grond. Ja, … gezond eten moet je leren!

Het brein achter het Belgische label is Aurélie D’Hulst, mama van twee en gepassioneerd door kruiden, specerijen en gezonde voeding. Haar credo? Nutritionele opvoeding, je kan een kind m.a.w. gezond léren eten. Maar dat kan enkel als de gezonde optie ook de lekkerste is. Aurélie verdiepte zich daarom jarenlang in de wondere wereld van gezonde voeding, voedzame en “niet-traditionele” ingrediënten.

“Als klein meisje was ik al geboeid door koken en proeven. Die passie heb ik de afgelopen 10 jaar gevoed dankzij mijn job in de kruiden- en specerijenindustrie. Hun avontuurlijke karakter en hun talrijke en positieve effecten op onze gezondheid blijven me verbazen”.

Het is al lang achterhaald om baby’s milde bereidingen en smakeloze papjes voor te schotelen. Vroege ‘smaaklessen’ zijn net bevorderlijk voor de nutritionele intelligentie die tijdens de eerste levensjaren ontwikkeld wordt. Rond 6 maanden belanden baby’s in een “gastronomische golden age” – periode die tot minstens de 18de maand duurt. In deze fase staan kinderen het meest open voor nieuwe voedingsmiddelen en smaken. Deze periode loopt ook parallel met hun natuurlijke nieuwsgierigheid. Daarom dat ook één van de basisregels van Sienna & Friends is om van vanaf 6 maand elke dag specerijen en kruiden te gebruiken. Ze bevatten massa’s vitamines en mineralen én dragen bij tot de ontwikkeling van de smaakpapillen van baby’s zodat ze beter voorbereid zijn op het eerste contact met verslavende monosmaken zoals zout en suiker. Want ook later in het leven, leren we hen liever houden van kruiden en specerijen dan van toegevoegde suikers en zout.

Jouw bondgenoot in de keuken? Sienna & Friends!

Het gamma : De producten van Sienna & Friends zijn speciaal ontworpen om ouders tijd te laten winnen bij het bereiden van een home made maal, om recepten te pimpen én om kinderen mee te nemen op culinaire ontdekkingstocht. Geen ‘prefab’ maaltijden, maar wel gezonde ingrediënten zoals: – wereldse kruidenmixen per leeftijd; – mommy made vegetarische sauzen; – veggie en fruitspreads; – gezonde snacks; – liefdevolle soepjes; – voedzame porridge en pasta’s

Vers van de pers wordt het huidige gamma uitgebreid: – heerlijk tomatensoepje met tijm; – speltpasta; – verfijnde Marokkaanse tajinesaus; – aromatische Thaïse currysaus; – tussendoortje van mini grissini met rozemarijn en lijnzaad

De bereiding is: ✓ 100% biologisch; ✓ bevat geen toegevoegde suikers of zout; ✓ bevat geen additieven; ✓ op smaak gebracht met kruiden of specerijen; ✓ ook met intoleranties wordt rekening gehouden

Daarnaast barst het gamma van andere ‘magische ingrediënten*’ zoals fruit, groenten, noten, goede vetten en granen. Van de heilzame werking hoeft niemand nog overtuigd te worden. Ontdek op de website de magische werking van ingrediënten zoals bosbes, haver, gember, moringa en tomaten.

Sienna & Friends is een Brusselse start-up die zich sinds 2018 toelegt op 100% biologische baby- en kindervoeding. De producten zijn vrij van toegevoegde suiker, zout en additieven.

De producten worden geproduceerd in Europa. Zo zijn de tomaten van Italiaanse origine, het zoete fruit wordt handgeplukt in Frankrijk en de pasta is van Italiaanse premiumkwaliteit. Aurélie D’Hulst, founder van Sienna & Friends wordt ondersteund en geadviseerd door experts zoals kinderarts Barbara Abramowicz en kinderdiëtiste Gisèle Gual. Meer info op https://siennafriends.com/nl/.