Beste garnaalkroket van Brussel …

De inschrijvingen voor de wedstrijd om de beste garnaalkroket van Brussel zijn afgesloten. Restaurateurs hadden tot gisteren de mogelijkheid om hun kandidatuur in te dienen. Veertien Brusselse koks zullen het tegen elkaar opnemen.

Op 22 oktober 2018 organiseerde visit.brussels de eerste “Brusselse wedstrijd voor de beste garnaalkroket”. De grote winnaar van deze eerste editie was Fernand Obb Delicatessen. La Quincaillerie, Ma Folle de Soeur, François, Le Todt’s Café, Le Belga Queen, Toucan Brasserie, l’Atelier de Willy, La Guinguette en Ville en La Brasserie de la Gare stonden in de top 10.

Voor de tweede editie zijn er veertien kandidaten: Chez Ta Mère, Les Brasseries Georges, Ma Jolie, Aux Armes de Bruxelles, Le Patio, SANZARU, Callens Café, Fernand Obb Delicatessen, Racine Carrée, Chalet Robinson, Les Petits Bouchons, Cospaia, Le Rossini et Lola.

Om te kunnen deelnemen, moesten ze aan deze criteria beantwoorden: een actieve zaak, een bar of een foodtruck uitbaten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en huisgemaakte garnaalkroketten op de kaart hebben staan.

Een jury van culinaire journalisten zal de garnaalkroketten beoordelen en rangschikken naargelang de knapperigheid, smaak en kwaliteit. Dit jaar zal de wedstrijd met publiek plaatsvinden op zaterdag 7 september tijdens het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX. Enkele mensen uit het publiek zullen deel uitmaken van de jury.

Na de bekendmaking van de resultaten mag de winnaar van deze nieuwe editie zich een jaar lang de uitbater met de “beste garnaalkroket van Brussel” noemen.