BIB Gourmand Benelux 2019: 42 nieuwe adressen

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux bekend. In deze elfde editie hebben de inspecteurs van de MICHELIN gids opnieuw een verleidelijk aanbod restaurants verzameld. De criteria zijn duidelijk: een volledig menu aanbieden (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro en zich onderscheiden door een geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Om de lezers nog beter te begeleiden, werd de Bib Gourmand gids in een nieuw jasje gestoken. Dankzij de toevoeging van foto’s en een modernere lay-out krijgt men een beter beeld van de geselecteerde restaurants. Het verhoogde leescomfort zal ongetwijfeld in de smaak vallen.

Editie 2019 van de Bib Gourmand benadrukt de culinaire mondialisering die al een paar jaar gaande is in de Benelux. “Die trend is vandaag alomtegenwoordig,” aldus Werner LOENS, selectiedirecteur van de MICHELIN gidsen in de Benelux. “Van de bruisende hoofdstad tot het gezellige gehucht, overal vind je invloeden uit alle hoeken van de wereld. Het is interessant om te ontdekken op welke manier de chefs daarmee aan de slag gaan. Er zijn elk jaar ook meer en meer chefs die streven naar een plaatsje in de Bib Gourmand en dat enthousiasme zorgt voor constante vernieuwing.”

De 20 Belgische restaurants die onderscheiden worden met een Bib Gourmand, zetten de diversiteit van het culinaire landschap in de verf. Zo kan je smullen van traditionele generositeit bij Coeur de Boeuf (Profondville), of van typische tapas genieten bij La Taperia (Herenthout). Voor een creatieve aanpak van groenten zijn Pré De Chez Nous (Brussel) en Tero (Sint-Gillis) dan weer warme aanraders. Wallonië telt met tien nieuwe bedrijven opnieuw het meeste aantal inschrijvingen, al doet Brussel het dit jaar ook zeer goed met zes nieuwe Bib-adressen.

In Nederland trekken de 19 nieuwe bedrijven de lijn van diversiteit door. De aandacht voor lokale producten valt er niet meer weg te denken. De manier waarop Mijn Streek (Heerlen) allerlei Limburgse lekkernijen in de verf zet, is daar een prachtvoorbeeld van. Héron (Utrecht) toont dan weer dat duurzaamheid en creativiteit perfect samengaan. Voor wat internationale schwung is Nacarat (Amsterdam) een aanrader. Gasten worden er verleid door een opvallende mix van smaken uit Griekenland en het Midden-Oosten.

De Bib Gourmand gids 2019 telt ten slotte drie nieuwkomers in Groothertogdom Luxemburg. La Cantine du Châtelet (Luxemburg) onderscheidt zich met zijn creatieve aanpak en zeer diverse bereidingen. Zij tonen op hun beurt aan dat de culinaire mondialisering niet meer weg te denken is.

De Bib Gourmand Benelux 2019 wordt vanaf 22 november verkocht voor een prijs van € 17,95 (België en Nederland) en € 17,44 (Luxemburg). In deze editie vindt u: 157 restaurants in België, waarvan 20 nieuwe; 14 restaurants in Luxemburg, waarvan 3 nieuwe; 129 restaurants in Nederland, waarvan 19 nieuwe.