Big in Japan, nu ook in Antwerpen: Whisk Antwerp brengt bio-matcha

Whisk Antwerp is on a mission: de Belg vertrouwd maken met biologische matcha van uitzonderlijke kwaliteit, rechtstreeks uit de valleien van Kagoshima. Je kan het groene goud drinken als je opteert voor de verfijnde Ceremonial Matcha, óf je kan ermee aan de slag in de keuken met de Culinary Matcha. Op zijn matcha-blog zorgt Whisk voor inspiratie met enkele leuke recepten.

C’est quoi, matcha?

Matcha is het steengemalen poeder van jonge groene theeblaadjes. Drie weken voor de oogst worden de meest kwalitatieve theeplantjes door de boeren geselecteerd en in de schaduw geplaatst voor een langzamere groei. Door gebrek aan zonlicht maken de blaadjes enerzijds extra chlorofyl aan, wat zorgt voor een diepe groene kleur, en anderzijds wordt ook de aanmaak van L-theanine gestimuleerd. Dit unieke aminozuur ontspant de geest en zorgt voor een zachte en fruitige smaak in de matcha. De combinatie van cafeïne, L-theanine en antioxidanten zorgt voor een langdurige afgifte van energie, wat ook wel “zenergie” wordt genoemd.

Ceremonial Matcha: the real deal voor fine dining

De Whisk Ceremonial Matcha groeit in de heuvels van Kagoshima, in Zuid-Japan. De allereerste oogst van de zachtste groene blaadjes wordt op traditionele wijze en met de grootste zorg verwerkt. Whisk Ceremonial Matcha is helder frisgroen van kleur, smaakt complex en soepel met een vleugje umami en een levendige zoetheid. Fijn grasachtig en absoluut niet bitter: this is the real deal. Deze 100% biologische matcha is het meest geschikt voor de ceremoniële stijl van matcha drinken met enkel heet water, voor matcha-latte’s en fine dining. Een cocktail met matcha is ook een goed idee!

Groen koken: Culinary Matcha

Deze Whisk kookkwaliteit matcha is precies wat je nodig hebt voor lekkere pancakes, veganistische taarten, hummus, gnocchi en nog veel meer zoete en hartige bereidingen. Deze 100% biologische culinaire matcha is gemaakt van iets dikkere theeblaadjes, geplukt net na de zomer tijdens de derde oogst. Met zijn frisse groene kleur en zijn complexe, zachte smaak en hartige nasmaak zorgt deze matcha voor een verrassende twist in jouw culinaire kunstjes. Op de Whisk matcha-blog vind je inspirerende recepten voor lekkernijen zoals matcha pancakes of een matcha cakerol.