Bocuse d’Or Lyon: Peter Aesaert – Belgocatering- behaalt 9de plaats in finale

Chef Peter Aesaert van Belgocatering en keukencommis Michelle Boone vertegenwoordigden België tijdens de Bocuse d’Or 2017 wedstrijd in Lyon op 24 en 25 januari. Met zijn 9de plaats mag Peter Aesaert zich tot de top 10 laureaten rekenen van deze prestigieuze wedstrijd. De internationale jury legde met 2 verplichte gerechten de lat zeer hoog voor de 24 geselecteerde chefs: een ‘kip met schaaldieren’ gerecht en een 100% vegetarische creatie.

Chef Peter Aesaert verdedigde de Belgische kleuren met zijn creaties “tartelette van aardpeer en spruitjes” en  “Bressekip gevuld met schaaldieren”. Hij is zeer tevreden met zijn prestatie. “Als executive chef bij Belgocatering is het voor mij een fantastische ervaring om het tegen de beste chefs uit diverse continenten op te nemen. Deze top 10 prestatie is helemaal in lijn met de inspanningen van mijn collega’s bij Belgocatering om dagdagelijks lekkere, gezonde en creatieve maaltijden te bereiden.” zegt Peter Aesaert.

De Bocuse dOr is een indrukwekkend spektakel dat qua sfeer en beleving veel weg heeft van een sportwedstrijd. Paul Bocuse lanceerde de tweedaagse wedstrijd in 1987. Sindsdien vindt ze om de 2 jaar plaats in het kader van de Sirha, hét salon van de gastronomie in Lyon. Het concept is even eenvoudig als uitdagend: 24 jonge beloftevolle chefs, stuk voor stuk laureaten van hun nationale selectieronde, krijgen precies 5 uur en 35 minuten om elk van de opgelegde gerechten te bereiden voor een enthousiast en meelevend publiek. Een jury met de meest illustere chefs uit de hele wereld beoordeelt hun prestaties op smaak, techniek, versheid van de ingrediënten, presentatie en vooral op creativiteit en vakmanschap.

Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag had de jury voor de deelnemers een extra uitdaging in petto: de gerenommeerde “poulet de Bresse” klaarmaken met schaaldieren en dit op basis van hun interpretatie van de vermaarde “poulet aux écrevisses” (kip met garnalen). Als 2de menu dienden de chefs het beste van hun kunnen te tonen met een 100% vegetarische schotel, uitsluitend samengesteld met fruit, groenten en granen. De lat lag hoog want de jury verwachtte van de deelnemers dat de groente – die nog al te vaak slechts als garnituur wordt gebruikt – een creatie op zich werd die het centrale gedeelte van het bord inneemt.

Chef Peter Aesaert liet zijn productkennis, zijn zorg voor kwaliteit en kraakverse ingrediënten en zijn creativiteit de vrije loop en leverde, met de beloftevolle keukencommis Michelle Boone aan zijn zijde en met Jo Nelissen als coach van het Belgische team, 2 topgerechten af.

Voor Belgocatering geldt het behaalde resultaat als een teken van de kwaliteit, creativiteit en vakmanschap die het cateringbedrijf en zijn medewerkers dag na dag op het bord brengen. “Wij vinden het uitermate belangrijk om te blijven investeren in onze chefs, opdat ze elk met hun specifieke eigenheid op internationaal vlak de uitstraling van de Belgische gastronomie kracht bij zetten.” besluiten Bartel Dewulf, culinair adviseur, en Jo Huyghebaert, Managing Director van Belgocatering.