Spa is een naam die klink als een klok, niet alleen in eigen land maar ook ver daarbuiten. De vele statige gebouwen, het casino, het kuuroord en de talloze horeca exploitaties met inbegrip van unieke exploitaties zoals het Radisson Blu Balmora bij het binnenrijden van de stad in een rijke beboste omgeving en de Manoir de Lébioles een luxueuze pleisterplaats met wellness en andere verwenmogelijkheden, hotel, zijn hieraan zeker niet vreemd.
De ‘Place Royale’ is nog steeds het kloppende hart dat omringd wordt door enkele stijlvolle gebouwen. Een van hen is de Brasserie La Bobeline, een uitzonderlijke plek met een uitstekende bistronomische keuken die een explosie van smaken aanbiedt en mede het culinaire leven in stand houdt. Een keuken waarvan je niet alleen binnen in het geklasseerde gebouw kan genieten maar bij mooi weer ook op het overdekte terras. De bouwstijl en de glazen overkoepeling droegen trouwens meer dan een steentje bij voor de klassering. Het terras is bovendien de ideale locatie om naast de uitstekende gerechten ook te genieten van een alledaagse drukte.
Binnenstappen in de brasserie Bobeline betekent op ontdekkingsreis gaan die na enkele stappen alle zintuigen bespeelt. Een aantal aanpassingswerken zorgden voor een metamorfose waarbij aandacht werd besteed aan alle details. Chef Ludovic Lejuste, tegelijk ook manager, verwijst met fierheid naar de 120 zitplaatsen, verdeeld over twee verdiepingen die dit culinair monument in het centrum van Spa rijk is.
De brasserie brengt tevens een ode aan de geschiedenis van Spa. Op deze emblematische plaats in het hart van Spa was het niet meer dan normaal om er een uitstalraam van de stad van te maken. Talloze voorwerpen uit Spadel’s collecties en reusachtige historische doeken sieren de muren van het gebouw.
Het restaurant wordt trouwens aangevuld door enerzijds een vergader- feestzaal ontworpen om groepen van 10 tot 150 personen te ontvangen, uitgerust met een 300 cm breed high definition XXXL scherm en de nieuwste technologie wordt elke meeting een uitzonderlijke event. Anderzijds is er de LUX BAR, een nieuw selectief trefpunt. De LUX bar, een upmarket concept, ligt de bovenste verdieping van de Brasserie des Bobeline. De toegang is enkel mogelijk op vertoon van een lidkaart of na het proeven van een menu in de aangrenzende Brasserie. De Brasserie verzorgt bovendien op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 22 uur een aantal DJ optredens waar men gezellig kan nagenieten van adembenemende cocktails en ander lekkers.
De uitgebreide menukaart opgebouwd rond enkele incontournables maakt een keuze echt niet makkelijk. Fijnproevers vinden er tal van suggesties, gerechten om te delen, pasta’s maar ook vis- en vleesbereidingen, desserts, terwijl voor de allerkleinsten enkele leuke verassingen worden aangeboden.
Als hapje bij het aperitief kozen we voor de mini-kroketten met portie garnalen en een mooi kruidig en smeuïg sausje. Het voorgerecht werd een ei gekookt op 63° met assortiment witte en groene asperges, ganda ham en espuma hollandaise. Een lekkere en mooi kruidige ontdekking die de smaakpapillen verraste.
Volgde een op vel geschroeide zalm met worteltjes, sinaasappel delicaat getooid met saffraansap. Een leuke en lekkere creatie die visliefhebbers best weet te overtuigen. Anderzijds een incontournable van het huis, de verse rundstartaar. Handgesneden met traditioneel garnituur, wat deze tartaar evenwel uniek maakt zijn de extra smaken dankzij de ganzenlever en de truffel. Een absolute aanrader die de culinaire rijkdom van het huis centraal stelt.
Brasserie La Bobeline – Place Royale (Koningsplein) 41, 4900 Spa 087 70 88 37
Culinaire commentaren:
Tasted4you: 2 minutes – statig gerestaureerd gebouw – multifunctioneel – lekkere keuken met seizoengerechten en geselecteerde lokale kwaliteitsproducten – mooi zomers terras