Burger King

Nieuwe Plant-Based gamma brengt zomer bij BURGER KING® op smaak!

 

De Plant-Based Nuggets en Plant-Based WHOPPER® doen elke consument watertanden. Voor meat lovers en flexitariërs die eens iets nieuws willen proberen, lanceert BURGER KING® vlak voor de zomervakantie twee nieuwe toppers: de Plant-Based Nuggets en Plant-Based WHOPPER®. Vanaf dinsdag 29 juni worden de allereerste plantaardige nuggets bij BURGER KING® geserveerd in alle Belgische restaurants. Voortaan kunnen chicken nugget lovers zich net als burgerfanaten laten leiden door het gevoel van de dag en kiezen voor een maaltijd met of zonder vlees. Daarnaast zet BURGER KING® opnieuw een plantaardige alternatief voor de klassieke WHOPPER® op zijn menukaart: de Plant-Based WHOPPER®. Voor deze opvolger van de Rebel WHOPPER® werkt BURGER KING® nogmaals samen met de Vegetarische slager, die het recept van de burger nog verder heeft verbeterd.

BK – Plant-Based Whopper & Plant-Based Nuggets – Nuggets die élke consument bekoren. Ook fans van knapperige kipnuggets kunnen dus voortaan terecht bij BURGER KING® voor een plantaardig alternatief van hun favoriete snack. De Plant-Based Nuggets zien er volledig hetzelfde uit als de originele kipnuggets met dezelfde krokante smaak, maar het is only plant-based goodness on the inside.

Kevin Derycke, CEO bij Burger Brands Belgium legt uit: “We vonden het belangrijk om ons plantaardig gamma uit te breiden. De nieuwe Plant-Based Nuggets zijn een logische volgende stap na de plantaardige burger, gezien het grote potentieel. Voor veel van onze klanten maken de King Nuggets immers onlosmakelijk deel uit van hun ervaring bij BURGER KING® – als hoofdmaaltijd met frietjes, als tussendoortje, als finger food om te delen of on the side bij een menu. Eén ding staat in ieder geval vast: ze zullen hun duimen en vingers kunnen aflikken bij beide soorten nuggets.”

Heerlijk plantaardig als vaste waarde bij BURGER KING®

De Plant-Based WHOPPER® is de langverwachte opvolger van de Rebel WHOPPER®, die een tijdje geleden gelanceerd werd in België. Maar liefst één verkochte WHOPPER® op vijf was toen een Plant-Based variant en de vraag is sindsdien alleen nog maar gegroeid! De nieuwe hamburger wordt opnieuw gelanceerd in samenwerking met De Vegetarische Slager, een dochteronderneming van Unilever. Zoals de naam het zegt, bevat de Plant-Based WHOPPER® geen vlees, maar de belangrijkste ingrediënten van de burger zijn soja, tarwe, plantaardige olie, kruiden en ajuin. Hij bevat meer vezels en minder verzadigde vetten dan een traditionele WHOPPER®, maar wordt natuurlijk ook Flame grilled to perfection. Aan jou de keuze!

Plant-Based aanbod in volle ontwikkeling : Plant-Based voeding wint steeds meer aan populariteit, en BURGER KING® is dan ook terecht trots op de uitbreiding van zijn plantaardig assortiment. Kevin Derycke, CEO bij Burger Brands Belgium: “Plantaardige producten maken zeker deel uit van de toekomst voor BURGER KING® België. Na de succesvolle introductie van de Rebel WHOPPER®, zijn we ervan overtuigd dat de Plant-Based Nuggets en nieuwe Plant-Based WHOPPER® met luid enthousiasme zullen worden onthaald.”

De Plant-Based WHOPPER® en Plant-Based Nuggets zijn verkrijgbaar in alle BURGER KING®-restaurants vanaf dinsdag 29 juni 2021 aan dezelfde prijs als een traditionele WHOPPER® en King Nuggets