Calichezap, resto-terras-club: Drogenbos

Calichezap tekent voor zijn intrede in de regio Brussel, meer bepaald in Drogenbos voor een rijk gevulde vleeskaart en wil de vleesliefhebbers in een unieke sfeer, als koningen onthalen.

Een aantal prachtige voorgerechten (duo kroketten, scampi CaliCheZap, tartaar van zalm kroketten met garnalen, carpaccio van verse octopus, mediterrane vinaigrette Ravioli truffels en asperges, Parmezaanse kaas room, witte asperges, roerei en gerookte zalm), sieren de kaart. Niettemin blijft het rund zijn vedetterol waardig: rundercarpaccio Holstein gerijpt en gerookt, knapperige sla, porcini olie, Aubrac entrecote 5 weken gerijpt, rode entrecote Vlaanderen 6 weken gerijpt, Côtes bot gerijpt limousine, Cuberoll Holstein gerijpt 8 weken Australian Cuberoll, de slager schotel slager, alles zeer mals en smakelijk, worden geserveerd met diverse sauzen en garnering huis zoals frietjes, aardappelgranules, kroketten of aardappelpuree. Toch moet de fijnproever enige ruimte laten voor een huisgemaakt dessert zoals de Witte Dame, crème brûlée, de Braziliaanse knippen, kolonel of chocolade cake en vla.

De inrichting herinnert aan de trendy hutten die in het zuidwesten van de States worden aangetroffen met houten vloeren, metalen toonbank, messing details en  geometrische uit hout gesneden friezen en lederen fauteuils. Allemaal gemaakt van A tot Z door de eigenaar, Cédric Gérard.

Aan de achterkant is het mooie grote teakhouten terras met uitzicht op de nabijgelegen weide, een extra troef voor Calichezap. Het resto is een locatie waar je naast het restaurant ook terecht kan voor een vrijdagavondcocktail tussen 18u en 22u, een barbecue of een rustige chille Spritz in afwachting van een stuk vlees of vis. Last but not least, direct naast de CaliCheZap, is er The CaliClub waar concerten worden gehouden (Jazz, Funk, Soul, Folk) in een Engels club decor met bar en comfortabele banken of lederen stoelen verspreid voor het podium in een unieke sfeer.

Cédric Gérard creëerde zijn eigen bar, letterlijk en figuurlijk, produceert structuren en kleedt ruimten. Toen hem werd gevraagd om zichzelf te definiëren, omschrijft hij zichzelf als “een creatieve touch aan alles, ik hou van uitvinden, creëer meubels en de horeca is mijn steun. ” Hij tekende ook Be My Stoemp (www.tasted4you.be 26 december 2016). Deze creatieve hyperactieve jongleur heeft vele hoeden!

Caliche qué te ko? Caliche: erts dat natriumnitraat geëxtraleerd in Chili en Peru, maar ook een Colombiaanse stad. Calichezap: frisdrank en nectar van de ketjes. Deze verfrissende drank aan zoete en bittere smaak in een keer, is het drop sap en water. Aan u de keuze.

Wij opteerden bij onze proeverij voor een tartaar van zalm en een carpaccio van inktvis als voorgerecht en een entrecôte Rubio Galega en een magret van eend als hoofdgerecht. De Rubio Galega bleek helaas niet voorradig maar vanuit de keuken olv Arnaud Ameise werd een grote homp Simmenthal rund als wisseloplossing aangevoerd waarvan je zelf de dikte van je steak mag bepalen.

De leuke tartaar van zalm kreeg een mooi garnituur van rode ui, roze peper, bieslook en pittige olijfolie. De carpaccio van inktvis genoot van een decoratie van rucola, gele en rode tomaat, bloedzuring en pittige pesto waardoor de smaaktoetsen mooi werden uitgebouwd.

De mooi gegrilde magret van eend bleef leuk rosé en kreeg een fijne spinazie en keurige groentekroketten mee als decoratie. De onweerstaanbare smaak van onze rosé gehouden simmenthal werd voluit ondersteund door het groenteassortiment met o.m. broccoli, paarse en gele bloemkoolroosjes, boontjes, tongabonen en courgette. Als extraatje krokante frietjes en romige pepersaus.

Afsluiter van dienst werd een mooie tarte tatin met abrikozen en vanille-ijs. Het mooie wijnassortiment biedt je ruimschoots de kans om meerdere leuke wijntjes, geserveerd per glas, aan de gekozen gerechten aan te passen.

Calichezap  – Grote Baan 234 – 1620 Drogenbos.

Tel. 02.377.52.88. www.calichzap.be

Open van maandag tot donderdag 11:30-14:30, van 18u tot 22u30; van vrijdag tot en met zaterdag 11:30-14:30 en van 18u tot 23u. Gesloten op zondag.

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  1 minute

sfeervol interieur van het zuidwesten

ruime kaart

attente bediening

leuk zomerterras