Restaurant Umami – R-hotel experiences – Remouchamps

Restaurant Umami is een onderdeel van het recent geopende R-hotel in Remouchamps. Uit de benaming straalt duidelijk de intentie af om als een van de vijf basissmaken naast zoet, zout, zuur en bitter, vooral door zijn hartig en zilte karakter, de gasten op een aangename manier te verrassen.

Het R hotel experiences is de uitgelezen plek voor overnachtingen, gastronomie, wellness & fitness, business & events en vrijetijdsbesteding. Het hotel, dat volledig in het teken staat van de wielersport, ligt aan de voet van de La Redoute, de legendarische helling uit Luik-Bastenaken-Luik, in Remouchamps. Op de Square Philippe Gilbert om precies te zijn, en dat verzinnen we niet! Het R hotel experiences opende begin 2017 zijn deuren tijdens La Doyenne, en mocht al verschillende professionele wielerteams ontvangen, zoals Wanty, AG2R en Cannondale. Het hotel draagt zijn letter ‘R’ van ‘Redoute’ met evenveel fierheid als zijn 4 sterren.

Het hotel biedt 53 kamers waarvan 9 suites, zij bieden alle  comfort en een luxueuze inrichting en vormen een perfect evenwicht tussen toptechnologie en immense rust. Het hotel biedt eveneens een wellness en fitness ruimte van 900 m², ‘Performe’, waar zowel gasten als omwonenden terechtkunnen.

Gelegen op een steenworp van het fiets- en wandelnetwerk RAVeL en aan de poort van de Ardennen biedt het R hotel experiences een ruime waaier aan sport- en vrijetijdsactiviteiten. Vakantiegangers kunnen er rustig wandelen of fietsen, maar ook wielertoeristen en mountainbikers vinden er hun gading. Ook een beklimming van de La Redoute behoort tot de mogelijkheden. Aangezien alles er in het teken van de fiets staat, biedt het hotel ook een volledige fietsinfrastructuur aan: bikewash, beveiligde overdekte fietsenstalling en fietsverhuur. In de kelder bevindt zich de winkel Bicyclic – een echt fietsparadijs – die bereikbaar is via de lift vanuit het hotel.

Bar & restaurant Umami heeft een capaciteit van 140 gasten en biedt een gevarieerde menukaart, met evenwichtige maaltijden voor sporters, levensgenieters én fijnproevers. Of het nu voor een ontbijt, een zakendiner of gewoon een aperitiefje is, bij Umami zijn ook niet-hotelgasten van harte welkom. Het restaurant is ruim en luchtig met grote vensterpartijen en diverse tafelmodellen. Het meubilair oogt met blauwe skai-banken en licht bruine lederen stoelen, her en der afgewisseld met zwart-wit gestoffeerde stoelen, prettig en gezellig. De tafels zijn getooid met licht bruine lederen lopers al worden weliswaar twee soorten servetten gebruikt, terwijl op meerdere tafels ook het traditionele garnituur zout, peper en olie ontbreekt.

De leiding van het restaurant is in handen van Geneviève Vaassen een chef-kok met tonnen ervaring. Zij opteert voor een ruime selectie lokale producten die via het bistronomie-concept tot inventieve en creatieve uitbouw, de gasten moeten bekoren. Naast de à la carte bereidingen vinden de gasten er eveneens een 3-gangen marktmenu, 37€, met aangepaste wijnen 54€ en een 4-gangen ontdekkingsmenu aan 45€ met aangepaste wijnen 65€.

Wij opteerden bij onze proeverij als voorgerecht voor een creatie van asperges met kruiden en gemarineerde zalm en een eendenlever uit de Landes met gekonfijte rabarber en als hoofdgerecht voor een suprême van gevogelte en een zuid-amerikaanse steak.

De creatie van witte en groene asperges was vergezeld van een leuk gemarineerde zalm en kreeg een mayonaise, venkel en croutons als extra garnituur. De eendenlever gepresenteerd in een kommetje genoot van aardbeischijfjes, gekonfijte rabarber, crumble van peperkoek en luchtig schuimpje. Een figuurlijk decoratief geheel waarvan het smaakaureool ons slechts matig konden begeesteren.

Uitkijken dus naar het hoofdgerecht met een smaakvolle suprême van gevogelte, terwijl de steak nauwelijks als rosé konden worden bestempeld. De suprême kreeg een garnituur van wilde rijst, bij de stek werden frietjes geserveerd. Het groente-garnituur toonde evenwel weinig variatie of inventiviteit gezien beide gerechten werden getooid met wortel, raap, tomaat, andijvie … zonder zich af te vragen of dit garnituur past bij het gerecht, waardoor de basissmaken volledig de mist ingingen. Jammer.

R hotel experiences & Umami – Square Philippe Gilbert 1- 4920 Remouchamps – Tel.: 04 247.55.55 – www.r-hotel.be

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  fris en luchtig interieur

ongeïnteresseerde bediening

alle hoofdgerechten krijgen eenzelffr groente-garnituur

weinig verfijnde smaaktoetsen