Casper groeit van 4 naar 7 vestigingen voor de zomer

Casper duwt het gaspedaal in: het ghost kitchen concept dat in 2020 werd opgestart, gaat de zomer in met maar liefst 7 vestigingen. Amper drie maanden na de opening van hun eerste vestiging in Elsene, opende Casper op 6 mei een tweede vestiging in Brussel: ditmaal in het historische centrum van de hoofdstad. Kort daarna staan openingen in Brugge en Luik gepland.

BOOMING BUSINESS

Temidden van de eerste lockdown, tijdens het voorjaar van 2020, opende Casper in Gent hun eerste locatie; een restaurant zonder zitplaatsen, waar exclusief gekookt wordt voor delivery en take-out. De woekerende pandemie temperde hun ambities niet, na de opening van die eerste keuken volgenden openingen in Antwerpen, Leuven en Brussel in sneltempo. En daar wordt deze week dus een vijfde locatie aan toegevoegd: nummer twee in Brussel, deze keer pal in het centrum.

“Het is zeker zo dat de covid-pandemie food delivery het extra zetje gaf dat het nodig had. Maar dat verdiende het ook; België is een late adopter binnen dit segment en had dringend nood aan een inhaalbeweging. Dit wordt ook vertaald in onze bestaande zaken; naast goede resultaten zien we een steeds groeiend aantal terugkerende klanten. Dus waarom expansie langer uitstellen?” vertelt CEO Matthias Laga.

Hoewel Casper naar het grote publiek de indruk wekt dat ze een dark kitchen zijn, hebben ze naar eigen zeggen zelf lak aan die term. “Omdat we zoveel meer zijn dan een ghost kitchen hebben we het liever over een virtual food hall of een hybrid kitchen”, aldus Laga. Virtual food hall omdat bij Casper verschillende keukens samengebracht worden onder één dak, waardoor je ze gelijktijdig kan bestellen. Geen discussies meer nodig over wat er gegeten/besteld wordt. Een volledig overzicht van de Casper brands kan je hier terugvinden. Hybrid kitchen omdat Casper locaties een dubbele functie vervullen; zowel delivery/take-out als customer experience; het stelt klanten in staat om binnen een leuke setting in-store bestellingen te plaatsen, takeaway te doen en meer over het merk te leren. Dankzij Casper’s eigen bestelplatform plaats je bovendien nog eenvoudiger je bestelling voor take-out.

HUBERT WELCOMES CASPER

Opvallend is dat de ghost kitchen deze keer niet koos voor een typische locatie in het straatbeeld, maar zich vestigt in de keukens van Hotel Hubert. Matthias Laga kondigt de tweede opening in Brussel aan: “Voor ons is dit een zeer belangrijke stap gezien het ons in staat stelt onze delivery radius binnen Brussel te vergroten. De samenwerking met Hotel Hubert lijkt misschien atypisch maar het kenmerkt enkel de flexibiliteit van ons concept.“

“De samenwerking met Casper brengt met zich mee dat we een grotere variëteit aan eetgelegenheden kunnen aanbieden aan onze hotelgasten”, aldus Tassia Coelho, Maître de Maison van Hotel Hubert. “Gasten krijgen direct toegang tot wat kan worden beschouwd als een food-hub met verschillende keukens die direct ter plaatse beschikbaar zijn. De samenwerking is innovatief, gedurfd en verlegt de grenzen van een sector die het lange tijd moeilijk heeft gehad om zichzelf opnieuw uit te vinden en te lang op standaarden steunde. De dynamische en vooruitstrevende positionering van Hotel Hubert is de perfecte speelplaats om nieuwe initiatieven zoals deze uit te proberen. We kijken ernaar uit om samen met Casper te groeien en een sterke community te creëren.”

Hubert is een boutiquehotel in het centrum van Brussel op slechts enkele minuten van de Grote Markt en maakt deel uit van de Pandox Hotel Group. Ze hebben tot doel om al hun gasten goed – bij Hubert thuis – te laten voelen. En dat dit nu net iets is wat Casper beaamt, is geen toeval! Dankzij het multi brand-principe van Casper, heb je als (hotel)gast een ruime keuze zonder daarbij compromissen te hoeven sluiten met je eetgezelschap. Heb je zin in typische Vlaamse kost, een klassieke of twisted lasagne, comfort vegan food, een American-style burger of heb je zin in een versnapering om de dag af te sluiten? Casper heeft het allemaal!

Casper Elsene – Lesbroussartstraat 118 – 1050 Brussel – Casper Brussel – Hotel Hubert – Arenbergstraat 18 – 1000 Brussel – www.eatcasper.com en @eat.casper