Champagne Chasseany d’Arce

Champagne Chassenay d’Arce is de trotse winnaar van de 22e editie van de Formes de Luxe Awards in de categorie ‘Coffrets Wijn & Gedistilleerd’ die innovatie in de verpakking van luxe producten belonen.

Gemaakt van alveolair karton, is deze jeroboam box gemaakt van een enkel materiaal. Een echte verpakkingsinnovatie, resistent en eco-verantwoordelijk, erkend voor zijn traceerbaarheid, lichtheid en gemakkelijke recyclage. Een eenvoudig, overzichtelijk en elegant ontwerp, in lijn met het milieu-engagement van het Huis en zijn 2020-merkgebied.

Ecodesign

In het kader van de aanpak van Vignerons Engagés streven we ernaar producten te ontwerpen die de principes van duurzame ontwikkeling en het milieu respecteren. De afgelopen maanden hebben de werkzaamheden aan een nieuwe merkidentiteit Chassenay d’Arce ertoe gebracht de verpakkingen volledig te heroverwegen. Elk element is bestudeerd om de impact op het milieu tot een minimum te beperken:

– De papiergrondstof die gebruikt wordt voor de labels en de productie van verpakkingen is FSC-gecertificeerd, afkomstig uit ecologisch beheerde bossen.

– Het Confidentielles gamma is gemaakt met een mineraal papier op basis van steenpoeder waarvan de productie 80% minder water vergt (in vergelijking met alle andere soorten papier op basis van hout).

– De gebruikte inkten zijn voornamelijk plantaardig en de acrylvernissen zijn op waterbasis.

Om de betrokkenheid extra te onderstrepen, werden 100% recyclebare koffers en dozen gemaakt:

– De decoraties van de koffers vertonen kleine vergulde oppervlakken en een gemeenschappelijke embossing voor het hele assortiment, waardoor het aantal machinelooptijden wordt beperkt en het energieverbruik verlaagd. De vermindering van de gebruikte hoeveelheden inkt en vernis heeft een positief effect op de ontinkting en dus op de recycleerbaarheid van de kartonnen doos.

– De dozen zijn totaal vernieuwend. In samenwerking met La Paper Factory, een fabrikant van materiaalidentiteit, hebben wij enkelstuks ontwikkeld.

-De dozen met onze Confidences vintages, gemaakt van kartonpapier, worden als een puzzel met de hand in elkaar gezet, er is geen extra lijm nodig en de inkt is gereduceerd tot het eenvoudige formaat van het logo.

-De jeroboam Cuvée Première box is gemaakt van honingraatkarton. De interne structuur van zeshoekige cellen geeft een grote weerstand tegen samendrukking. Een echte verpakkingsinnovatie, 2 tot 3 keer lichter dan de traditionele houten kist, deze unieke op maat gemaakte kist bestaat nog niet op de Champagne markt. Volledig recyclebaar, mede omdat de schakel die het bovenste deel siert, uit hout is gesneden.

– Het verminderen van het gewicht van de verpakkingen zorgt een vermindering van de hoeveelheid afval. De duidelijke ‘sorteer’-informatie maakt het de consument ook makkelijker om het afval te sorteren.