Chef Jo Grootaers genomineerd voor Michelin Young Chef 2018 award

Voor chef Jo Grootaers van restaurant Altermezzo was 2017 een culinair boerenjaar. Zowel door de rode als door de gele restaurantgids werd hij verkozen tot Jonge Chef van het Jaar en tegelijkertijd kreeg hij een eerste ster. Wie dacht, zoals hemzelf, dat het daarbij even zou blijven, leek realistisch. Maar het houdt niet op. Zo werd Jo Grootaers door Michelin genomineerd voor de titel van beste jonge chef van Europa. Vijf kandidaten dingen naar die prestigieuze Europese award die op maandag 26 maart in Boedapest zal uitgereikt worden.

Jo Grootaers reist zelf naar Boedapest. “Na wat ik vorig jaar heb meegemaakt, denk ik niet dat ik nog eens in de prijzen zal vallen. Ik zal ook niet ontgoocheld zijn na al die erkenningen vorig jaar,” aldus de genomineerde chef. Tegelijkertijd beseft hij wel dat deze laatste nominatie wel bijzonder is. “Ik denk dat je maar één keer in je carrière als beste jonge chef van Europa kan genomineerd worden. Dat is op zich al een bijzondere erkenning. Die internationale award met restaurant Altermezzo mogelijk winnen, dat is vooral iets om rustig naar uit te kijken. Ik ga naar Boedapest om van het evenement te genieten, andere chefs daar te leren kennen en mogelijk bij hen stages te gaan doen. Maar winnen?, dat zou te gek zijn.”altermezzo__kris_vlegels_002

In de Hongaarse hoofdstad wordt die dag eveneens een Award uitgereikt voor dé  mentor onder de keukenchefs die het best jong talent heeft opgeleid. In die categorie is Sergio Herman van The Jane, Pure-C en AIRrepublic genomineerd. Nog die dag wordt de nieuwe stedengids van Michelin voorgesteld. Daarin worden traditiegetrouw alle sterrenrestaurants die zich in Europese grootsteden bevinden opgenomen. Maar tegelijkertijd  vindt de lezer ook de nieuwe sterrestaurants in landen zoals onder meer Oostenrijk, Polen, Griekenland en Tsjechië waarvoor geen landengidsen bestaan.

Altermezzo –  Bilzersteenweg 366 –  3700 Tongeren.  – Tel.: 012 741674

www.altermezzo-tongeren.be