Jidori in Covent Garden Londen, compleet met eigen karaoke-ruimte

De tweede site van het team achter Jidori, het geliefde yakitori-restaurant in Dalston, is geopend in Covent Garden. Naast het brengen van de populaire Japanse kleine borden en spiesjes naar het centrum van Londen, heeft het restaurant een nieuw uitgebreid menu en een karaoke-ruimte voor privéfeesten.

Verspreid over drie verdiepingen van een Georgian building aan Catherine Street in het hart van Theatreland, biedt Jidori plaats aan ongeveer 50 gasten. Het ontwerp is geïnspireerd door de levendige restaurant- en barscene van Tokio, waar de straten een doolhof zijn van kleine drinkgedeelten en restaurants die over meerdere niveaus zijn verdeeld.

De eigenaars Natalie Lee-Joe en Brett Redman werkten met chef-kok Shunta Matsubara samen om een ​​aantal nieuwe gerechten te creëren, geïnspireerd op het ‘specials-bord’ in Jidori in Dalston, geserveerd naast bekende gerechten zoals de populaire Tsukune-yakitori (kip met eierdooier) ) en populaire dishes zoals de Katsu curry Scotch egg, Okra-nomiyaki en het gevierde Ginger-ijs met miso-karamel en zoete aardappelchips.

Nieuwe gerechten in Covent Garden zijn ondermeer Tonijnbuik, shiso en daikon-handrol – Groene thee noedels, yuba en kikarage – Kwarteleitjes, huisgemaakte kewpie en sansho peper – Gerookte tofu tsukune (veganistisch) – Gegrilde uisalade, rode shiso & ume dressing – Mossel tamago don.

Gedurende de dag biedt Jidori de perfecte pitstop voor een donburi rijstkom en een aantal yakitori spiesjes, terwijl de avonddienst ideaal is voor grotere groepen, met Jidori’s kenmerkende Omakase delende schotels. Groepen kunnen de hele verdieping van het restaurant verhuren, inclusief de karaokekamer op de benedenverdieping met plaats voor 8 tot 12 personen met een gemeenschappelijke eettafel die exclusief is ontworpen voor het restaurant door kunstenaar John Booth.

Chef-kok Shunta Matsubara houdt toezicht op de keukens in zowel Covent Garden als Dalston en bemand de op maat gemaakte yakitori-grill in een voortdurende samenwerking met Kama-Asa Shoten, honderd jaar oude ambachtelijke grillmakers uit Tokio.

De nieuwe site in Covent Garden biedt ook een uitgebreide drankenkaart met ambachtelijke sake, ambachtelijke bieren en klassieke cocktails met een twist. Jidori’s zomer favoriete ‘Frozen yuzu margarita & togarashi salt’ heeft ook de reis naar centraal Londen gemaakt.

Jidori  – 15 Catherine Street – London – WC2B 5JZ