Michelin gids Malta

De MICHELIN Gids Malta 2022 bevat 31 restaurants verspreid over de eilanden Malta en Gozo en omvat vijf restaurants bekroond met een MICHELIN ster en vier restaurants met een MICHELIN Bib Gourmand.

MICHELIN Sterren

De vijf restaurants die in de gids van 2021 werden bekroond met een MICHELIN ster behouden allen hun sterrenstatus voor nog een jaar. Dit zijn: Under Grain in Valletta; Noni in Valletta; ION – The Harbour in Valletta; De Mondion in Mdina; en Bahia in Balzan (voorheen gevestigd in Lija).

De laatste is verhuisd van een wijkplek in Lija naar een elegant nieuw onderkomen in het Corinthia Palace Hotel in Balzan. De getalenteerde keuken biedt drie menu’s: ‘Verleden’ biedt verfijnde gerechten geïnspireerd op verschillende periodes uit de Maltese geschiedenis; ‘Toekomst’ verkent nieuwe, soms gedurfde combinaties van smaken; terwijl seizoensgebonden à la carte ‘Heden’ zich richt op lokale ingrediënten.

MICHELIN Bib Gourmands

Eén restaurant is onlangs bekroond met een MICHELIN Bib Gourmand, voor zijn kwalitatief hoogstaande en voordelige keuken, waarmee het totale aantal ‘Bibs’ in de gids van dit jaar op vier komt. Grain Street in Valletta komt uit dezelfde stal als het met een MICHELIN-ster bekroonde restaurant Under Grain en serveert zeer voordelige gedeelde gerechten.

Dit voegt zich bij de drie andere restaurants die allemaal hun Bib Gourmand-onderscheiding hebben behouden: Terrone in Birgu; Rubino in Valletta; en Commando in Mellieħa.

Nieuwe toevoegingen aan de gids

Naast Grain Street vonden onze inspecteurs nog drie andere restaurants die een plaats in de gids verdienen. Marea in Kalkara is een koel, eigentijds restaurant met een terras op twee verdiepingen dat uitkijkt over de Grand Harbour, en de keuken mengt mediterrane gerechten met Japanse invloeden. AKI in Valletta is een stijlvol kelderrestaurant met een menu met Aziatische invloeden. Rebekah’s in Mellieħa, daarentegen, is gevestigd in een oude boerderij en is gespecialiseerd in hartige mediterrane smaken.

De volledige 2022 selectie voor Malta is hier beschikbaar op de MICHELIN Guide website en op de gratis iOS en Android apps..