William Lamotte, nieuwe chef Le Delight restaurant

Omdat het welzijn van lichaam en geest ook door het bord komt, biedt het restaurant Le Delight van Sofitel Quiberon Diététique, een lichte en smakelijke gastronomie, met passie gecreëerd door de nieuwe chef-kok William Lamotte.

Restaurant DELIGHT

Sinds 1973, toen het werd geopend door Louison Bobet (voormalig wielerkampioen), verwelkomt het restaurant Le Delight, het mekka van de dieetgastronomie, zijn gasten voor de lunch en het diner voor heerlijke lichte maaltijden in de Sofitel Quiberon Diététique. Met zijn concept van de wellness-keuken werkt de Chef dagelijks samen met het team van diëtisten van het resort om evenwichtige en smakelijke gerechten aan te bieden, waarbij hij ten volle inspeelt op gezondheid van het lichaam en het algemene welzijn.

Chef-kok William Lamotte is van jongs af aan, dankzij zijn ouders, hoteliers, opgegroeid in een wellness-gastronomie waar gerechten worden samengesteld met planten en zaden, met respect voor het milieu, de ruwe producten en de voordelen die ze voor het lichaam meebrengen. Gepassioneerd door de rijkdom van de natuur, vindt William Lamotte in de regio graag gepassioneerde producenten zoals hij, goede producten en permacultuur, een ecologische methode om gezonde en natuurlijke producten te telen met zo weinig mogelijk menselijk handelen. Hoewel de chef van een rustige en serene natuur houdt, beoefent hij sensationele sporten en vooral van kitesurfen en de winterse versie ervan, snowkiting.

Zijn kookstijl:

Wanneer hij een gerecht creëert, probeert Chef William Lamotte de smaakpapillen te verrassen door originele smaken te combineren met respect voor het rauwe product. Je zult hem niet zien grillen (de grill bederft het voedsel) of organische producten van de andere kant van de wereld binnenhalen met het risico dat zijn koolstofvoetafdruk explodeert. Hij geeft de voorkeur aan biologische, seizoensgebonden, korte-afstands- en streekproducten die langzaam worden gekookt, gebakken, gebraden, gerookt of gepocheerd om de maximale voedingseigenschappen en authentieke smaken te behouden.

Hij wil gezonde voeding voor de gasten van zijn restaurant met een echte consistentie in zijn keuze van producten. Hij weet hoe belangrijk het is om minder te eten maar beter te eten, en het credo van Le Delight restaurant past bij hem: maximaal plezier voor minimale calorieën!

Bretagne in de kijker:

Chef William Lamotte, die zich nu enkele maanden op het schiereiland Quiberon heeft gevestigd, is een echte Bretonse fan. Hij waardeert vooral de wilde en ongerepte omgeving van het Sofitel Quiberon Thalassa Sea & Spa, die bevorderlijk is voor het creëren van gerechten die rijk zijn aan jodiumsmaak.

Vis, zeevruchten, zeewier, aromatische kruiden uit de tuin van de Sofitel Quiberon, voor hem is de creativiteit geïnspireerd op het product. Zijn vlaggenschiprecepten hebben allemaal een identiteit die geworteld is in Keltische bodem, zoals zijn langoustines gesnackt op een kiezelsteen die op een bed van zeewier is gelegd.

William Lamotte:

Start in 1986 zijn opleiding in de Esco¢er Hotelschool in Nice. Van 1994 tot 1999 is hij sous-chef dan Chef de cuisine in het Elysée Paleis**** (Monceau-groep) in Nice. Van 1999 tot 2007 is hij keukenchef van Château D’Apigné in Rennes en chef tijdens het winterseizoen in Chalet Blanc****. Van 2008 tot 2010: Begeleiding van Consultant en Keukenchef voor de sterrenchef Mauro Colagreco voor het Alvear Palace***** in Argentinië en het restaurant Le Mirazur in Menton. In 2012 is hij chef bij de opening van restaurant 362 in Brussel. Van 2014 tot 2018 is hij keukenchef van de Chamois d’Or***** van Alpe d’Huez.