Chocolatier Goossens pakt in Rusland uit met Fabergé-ei in chocolade

Tijdens een recente economische missie naar Moskou en Sint-Peterburg verraste de Antwerpse burgemeester Bart De Wever zijn Russische gastheren met een chocoladen Fabergé-ei van de hand van Erik Goossens. De befaamde Antwerpse meesterchocolatier was hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Eerder ontwierp hij  hij al de Antwerpse diamanten in chocolade en Rubens-pralines. Zijn vakmanschap leidde ertoe dat de pralines van Chocolaterie Goossens al hun weg vonden tot in het Amerikaanse Witte Huis.

Meesterchocolatier Erik Goossens liet zich voor het bijzondere relatiegeschenk inspireren door de juwelenontwerper Peter Carl Fabergé. Fabergé werd bekend als de maker van uitbundige, met juwelen versierde eieren, die hij voor de Russische tsaren maakte. Net zoals de verfijnde pralines en andere chocoladeproducten werden de Fabergé-eieren van Chocolaterie Goossens met de hand gemaakt van verse handgeselecteerde ingrediënten. Erik en zijn team brachten in de eivorm eerst een design aan en bekleedden het daarna met bladgoud. Vervolgens werden verschillende lagen chocolade gegoten die het ei een bijzondere structuur gaven. Daarna werd het ei gevuld met pralines in de vorm van diamanten en Antwerpse handjes. Het geheel werd verpakt in een speciale doos, afgewerkt met een rode strik en de stralende “A” van Antwerpen.

De exclusieve eieren maken geen deel uit van het gewone productengamma van Chocolaterie Goossens. Wie evenwel graag aan een familielid, vrienden of een collega een chocoladen Fabergé-ei cadeau doet, neemt best contact op met de chocolatier.faberge-cholcade-ei2

Chocolaterie Goossens werd in 1955 gesticht door René Goossens en zijn echtgenote. Al gauw groeide de Antwerpse zaak uit tot een echt begrip in de Belgische chocoladewereld. René maakte in 1982 faam met de door hem bedachte chocolade Antwerpse handjes die gevuld worden met marsepein en Elixir d’Anvers. Deze creatie werd één van de symbolen van de Scheldestad en werd nadien door zowel vriend als vijand nagemaakt, maar enkel bij Chocolaterie Goossens kan men terecht voor de échte originele Antwerpse chocoladehandjes.

In 1991 nam Erik Goossens het bedrijf van zijn ouders over. Onder zijn leiding maakten de ambachtelijke topproducten Chocolaterie Goossens ook internationaal furore bij zowel royals, presidenten en ambassadeurs. Erik leerde thuis en in de befaamde Brugse hotelschool ‘ter Groene Poorte’ de knepen van het vak. Na zijn studies trok hij naar Canada om er voor Bernard Callebaut te werken. Erik specialiseerde zich daarna aan het  Barry Callebaut-College in België, ZDS Solingen in Duitsland en de Ecole Gastronomique Bellouet in Parijs. Erik is tevens jurylid van de “Chocolaterie Awards”, de bekendste Belgische pralinewedstrijd.

www.goossens-chocolatier.com

Chocolatier Goossens – Isabellalei 6 – 2018 Antwerpen