CIVS: nieuwe voorzitter

INTERPROFESSIONEEL COMITÉ VAN SAVOIE WIJNEN (CIVS) : NIEUWE VOORZITTER LAURENT CAVAILLE VOLGT PIERE VIALLET OP

 

Het Comité interprofessionnel des vins de Savoie (CIVS) heeft tot taak de Savoie-wijnen te promoten, de markt te bewaken en eventueel te reguleren door middel van communicatie, marketing, persrelaties en evenementen.

Overeenkomstig de statutenwijziging van de interprofessionele organisatie, volgt Laurent Cavaillé voor een periode van 3 jaar Pierre Viallet op als voorzitter van het CIVS, als vertegenwoordiger van de “Wijnbouwers”-familie.

Een primeur voor deze inwoner van Aix-les-Bains, 53 jaar oud, en CEO van Maison Cavaillé… in Aix-les-Bains. Hij kent de markt, want na zijn opleiding aan de wijnbouwschool van Beaune werkte hij twee jaar in de restaurantsector in Saint-Tropez. In 1995 trad hij toe tot het familiebedrijf Cavaillé, waar hij La Cave oprichtte, een verkoop- en evenementencentrum voor restauranthouders en particulieren. Dit huis, open voor de wereld, reserveert zeker een grote plaats voor Savoie wijnen. Laurent’s relatie met de wijnbouwers van wie hij zijn wijnen selecteert, wordt gekenmerkt door hoge normen en loyaliteit.

Zijn leven draait ook rond rugby (hij is momenteel covoorzitter van de FCA rugby) en wielrennen, en zetelt ook in het bestuur van MEDEF en het Casino d’Aix les Bains. Naast dit portret van een man die zijn regio goed kent, was hij 3 jaar vice-voorzitter van het CIVS, wat hem in staat stelde zijn ideeën over de sector vorm te geven.

Welke ambitieuze ontwikkelingen wil hij de komende drie jaar realiseren?

Voortzetting van de seizoencorrectie van de wijnen van Savoie door de doelgroep van de consumenten te verruimen. Deze beweging is reeds op gang gekomen, de wijnen van Savoie hebben vanaf het begin in de Verenigde Staten en Japan een imago van kwaliteitswijnen die echte ontdekkingen bieden in de overvloed van wijnen op deze markten! “Het beeld dat ik de komende drie jaar wil geven, is dat van wijnen die elke dag kunnen worden gedronken, wijnen waarmee jongeren zich kunnen vermaken, wijnen die zowel voor het aperitief als voor mooie gerechten zijn gemaakt, die zeer interessante harmonieën mogelijk maken, een nieuwe impuls van frisheid. “

Bevordering van het imago van de Savoie-wijnen bij de klanten in de regio en bij de belangrijkste verkooppunten zoals wijnwinkels en restaurants: vele van hen hebben de afgelopen jaren grote belangstelling getoond voor de heropleving van de Savoie-wijnen, de versnelling van deze ontwikkeling zal een prioriteit zijn.

Streven naar 10 à 15% export: “Bepaalde dynamische markten zoals Noord-Amerika en Scandinavië hebben een groeiende vraag naar Savoie-wijnen, die we verder moeten ontwikkelen! De export vertegenwoordigt momenteel slechts 6%, de vraag naar frisse en nieuwe wijnen wordt verder ontwikkeld en biedt de mogelijkheid om toegang te krijgen tot nieuwe markten, met een verhoogde export.

Versterken van het imago van ‘bergwijn’, de prachtige terroirs in een unieke natuur met aan de horizon de Mont Blanc is voor de hele wereld een fabelachtig wachtwoord. “We kunnen redelijkerwijs inschatten dat biologische wijngaarden of wijngaarden in omschakeling, die momenteel 10% van de volumes en 12% van de oppervlakten (d.w.z. 256 ha) vertegenwoordigen, de huidige trend zullen volgen en in de komende tien jaar 30 tot 35% zullen bereiken. ”

Een duidelijker aanbod voor de consument: “Nadenken over de zichtbaarheid van onze wijnen, we hebben een zeer grote keuze aan jaargangen, misschien vinden we een manier om ons aanbod te rationaliseren, zodat de consument onze wijnen gemakkelijker kan begrijpen? Om dit te doen wil hij iedereen samenbrengen en samenwerken, zodat men nieuwe markten kan aanboren!

Het is onder het voorzitterschap van Laurent Cavaillé dat de heropbouw van het Maison de la Vigne et du Vin, dat op 6 januari 2017 volledig door een brand werd verwoest, zal worden voltooid. Een moment waar zowel de wijnbouwers als het gemeentebestuur van Apremont, projectleider, reikhalzend naar uitkijken. De doelstelling is het 1e kwartaal 2022!

De nieuwe raad van bestuur van het CIVS bestaat uit voorzitter Laurent Cavaillé – Ondervoorzitter: Pierre Viallet – Secretaris : Christophe Richel – Penningmeester : Gilles Perrier. Nieuw hierbij is de creatie van een aantal commissies: communicatie: Gilles Perrier – evenementen & salons-Savoie Mont Blanc: Pauline Lozano – export: Denis Berthollier – economie: Pierre Viallet

Comité interprofessionnel du Vin de Savoie : www.vindesavoie.net